Следвайте ни

Плевнелиев: Подобрихме офертата си към "Фолксваген"

България има шанс „Фолксваген” да построи следващия си завод у нас. Намерихме начини да оптимизираме офертата си.

В много скоро време България ще покаже още по-добра оферта, заяви Росен Плевнелиев, който е председател на Автомобилен клъстер България, за конкуренцията ни с Турция за инвестицията на германския концерн.

Ако „Фолксваген” изберат Турция, това ще изпрати един изключително лош сигнал към всички демократично мислещи хора на Балканите, каза още експрезидентът. Той изрази категоричното си несъгласие с премиера на Долна Саксония, според когото именно защото и в Турция има много демократично мислещи хора, една инвестиция на „Фолксваген” там би подкрепила тях.

На финала сме, решение още няма. Докато една от двете държави не подпише договор с „Фолксваген”, всяка една от двете страни продължава да участва в състезанието. Един такъв концерн като „Фолксваген”, няма да допусне на финалната права да остане само един участник, който в един момент да не си спази обещанията и да му извива ръцете”, категоричен бе Плевнелиев.

„Изборът между двете държави изглежда така – от една страна имаме държава-членка на ЕС и на НАТО, която има по-изгодни разходи за производство и която е много по-прогнозируема. От друга страна имаме Турция с всичките й проблеми. Изборът на „Фолксваген” изпраща много силен сигнал към демократичните общности в региона”, каза още той.

Според него ако бъде избрана България, това засилва изключително много позицията както на ЕС, така и на Германия на Балканите.

Ако бъде избрана Турция, губим илюзии, че всичко е въпрос на човешки права и свободи, а всъщност става въпрос за едни пари и там диктаторът е обещал повече пари”, допълни Плевнелиев.

Източник: offnews.bg

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?