"Ален мак" става бизнес и логистичен център

Хотелиерът Илия Пасков пази всички архивни документи на козметичния гигант от соца

Изтърбушените сгради на козметичния гигант от соца „Ален мак“ ще се превърнат в бизнес и логистичен център със складови помещения. Площите ще се отдават под наем. Това съобщи новия собственик на имота - хотелиерът Илия Пасков от Сандански. Той закупи останките от предприятието чрез фирмата си „Гиза 2008“ ЕООД от синдик, назначен още през 2010 година, когато „Ален мак“ бе обявен в несъстоятелност.

Там е гробница, ще има много работа по терена, коментира за „Марица“ Илия Пасков. Засега само една от малките сгради е реновирана и се отдава под наем за 3 евро на квадрат. Все още сме на етап идеен проект за инвестицията и преговори с банки, така че не мога да кажа кога преустройството ще е факт, предупреди той. 

 

 

Това е първата инвестиция на бизнесмена в Пловдив. Той обаче е силно заинтересуван от славната история на „Ален мак“ и събира всичко, което е свързано с предприятието. Запазил съм оригиналния стол на създателя на козметичната фабрика - казанлъшкия търговец на розово масло Антон Папазов, и всички архивни документи. Може да направя малък музей от тези находки, посочи още Илия Пасков.

Илия Пасков е популярен хотелиер в Благоевградско, от няколко месеца влезе и в УС на най-голямата браншова организация - Българската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите. Собственик е на 4-звездния СПА Хотел „Свети Никола“ в Сандански и на бившата градска баня, която взе на концесия за срок от 35 години.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Какъв трябва да е следващият кмет на Пловдив?