49
Следвайте ни

Петролен бос изгражда 377 м газопровод край с. Белозем

viber icon

Газопровод за биорафинерия и автоматична газорегулираща станция ще се изгражда в землището на с. Белозем, в местността „Кара Сулук“ /черен въздух/. Инвеститор е „Инса Спирит“ АД, с мажоритарен собственик Георги Самуилов.

Дружеството е учредено през май тази година специално за посочената инвестиция. То е с капитал от 50 000 лв. , разпределени в 5000 бр. акции, всяка с номинална стойност 10 лв.

За снабдяването на биорафинерията с газ е предвидено да се положи преносен газопровод от газоизмерителна станция на „Булгартрансгаз“ ЕАД, като захранването ще се осъществява от доставчици по газопреносната мрежа на дружеството, е посочено в инвестиционното предложение на „Инса Спирит“ АД до РИОСВ Пловдив.

Газопроводът ще е с дължина 377 м, диаметър 16,83 м и работно налягане 5,4 МРа. Съоръжението ще е подземно, изградено от стоманени безшевни тръби с изолация от полимерна лента.

По план ще се изградят три площадки с трайна настилка. На едната ще се монтира газоизмерителна станция, на втората ще се разположи кранов възел, който ще се вгради в съществуващия газопровод на „Инса ойл“ ЕООД, също на Георги Самуилов, а на третата – друг кранов възел, който е в началото на газопровода за биорафинерията.

Както "Марица" писа, петролният бос Георги Самуилов и доскорошен спонсор на ПФК "Ботев Пловдив" започна тази пролет изграждането на  биорафинерия край с. Белозем на площ от 50 декара. Инвестиционното предложение до РИОСВ Пловдив, бе от името на фирма "ССПИРИТ" ЕООД, с капитал от 10 лв. Дружеството е под шапката на "Джи Ес Формула" АД, със съдружници Деян Калинов, който държи 99%, и Васил Данаилов, а Самуилов се води управител. Преди две години той е прехвърлил акциите си на Калинов.

Мария Петрова

Мария Петрова

Журналист - екип "Бизнес"

Мария Петрова е ръководител на екип "Бизнес". От 2006 г. работи във вестник „Марица“. С награди от посолствата на USA и Ирландия и приз Зелено перо.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Монакото!

Монакото!

18.11.2021 | 17:44

Перачницата почва да работи! Парите на боса от чувалите трябва да се изчистят иначе откраднатите милиарди ако останат може мишките да ги изядат! И както са свикнали да живеят на широко ще им се стегни живота!

Отговори
8 1
Шиши

Шиши

18.11.2021 | 17:37

Този бос, първо да върне на държавста 120милиона не платените на държавата акцизи и тогава да се прави на голям инвеститор!

Отговори
8 1
дии

дии

18.11.2021 | 17:19

диаметър 16,83 м ?!?

Отговори
8 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?