71

Петото издание на състезанието „Математика с Монди“ 2024 беше домакин на повече от 450 деца

Математическият турнир се проведе на 23.03.2024 г., отново със съдействието на Съюза на математиците в България, секция ИМИ-БАН. Освен, че участието е безплатно, всички малчугани, осмелили се да се включат в съревнованието получиха подаръци-изненада от Монди Стамболийски ЕАД.

Включиха се освен традиционно участващите училища в Община Стамболийски, гр. Перущица и гр. Брацигово нови училища от гр. Пловдив и с. Цалапица. Общият брой на учениците от от 1-ви до 4-ти клас, участвали в състезанието, надхвърли 450. 

За  учениците от учебните заведения на територията на Община Стамболийски състезанието се проведе в СУ „Отец Паисий“, гр. Стамболийски, а в училищата в населените си места се включиха учениците от с. Цалапица, гр. Пловдив, гр. Перущица и гр. Брацигово. 

„Много ни радва фактът, че интересът към състезанието се повишава с всяко негово издание. Това е добра индикация, че децата от ранна възраст проявяват интерес към науката. Нашето желание е да провокираме и поощряваме този интерес, защото математиката е в основата на технологиите и иновациите, които са важни, както за бизнеса, така и за развитието на всяко общество“, споделя Александер Криклер, Изпълнителен Директор на Монди Стамболийски ЕАД.

За организиране на състезанието Монди Стамболийски ЕАД и този път разчиташе на свои служители доброволци, като тази година в екипа на доброволците се включиха не само настоящи служители на Монди Стамболийски, но и техни деца, както и няколко бивши служители и ученици от ПГ по електротехника и електроника - гр. Пловдив, които преминават обучение чрез работа в Монди Стамболийски като част от дуалната система на обучение.

Предстои организирането на специална церемония, на която да се отличат учениците, които са се представили най-добре в състезанието.

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?