49
Следвайте ни

Петър Цонев кръсти ресторанта си "Парламент" и обяви, че се влиза без зелен сертификат

viber icon

Зевзек кръсти ресторанта си „Парламент“ и обяви, че в него може да се влиза без маска и зелен сертификат. Щом като в истинския парламент не важат противоепидемичните правила, то няма да важат и тук, аргументира се собственикът на заведението Петър Цонев. Той държи хотел „Петров хан“ в Пороище, Разградско. Недоволството му идва на фона на днешното решение на народното събрание, че за там няма да е нужен зелен сертификат. 

Петър Цонев обяснява пред месния сайт razgrad24-7.com , че смята за неравнопоставеност факта, че с решенията си управляващите пречат на него и на колегите му да изпълняват служебните си задължения, а в същото време самите те не спазват  решенията си.

Цонев се обявява за въвеждане на стриктни мерки срещу COVID-19, включително задължителна ваксинация, както е в доста държави. Самият той има поставена бустерна доза, ваксинираните са и хората от персонала на хотелския комплекс. "Трябва да се доверим на науката", категоричен е предприемачът.

Междувременно двете браншови организации на ресторантьорите вече излязоха със свое становище, че щом зеленият сертификат не важи за парламента, трябва да отпадне навсякъде. „Считаме това за откровена подигравка със страдащия бизнес и за нагла проява на двоен аршин”, гневни са от Българската асоциация на заведенията /БАЗ/ и Сдружението на заведенията в България /СЗБ/. „В Народното събрание работят над 800 души. Освен работата им в сградите на Парламента, те ходят на пресконференции, събития, срещи с избирателите. И сега нагло ни заявяват, че те са безопасни, а ние и нашите деца – опасни!“, аргументират се от бранша. 

 

Вяра Порязова

Вяра Порязова

Журналист - екип "Бизнес"

Вяра Порязова е завършила „Макроикономика” в ПУ. Има 2-годишна специализация по „Икономическа и политическа журналистика” към ФИСН в ПУ и курс към „Европейски стандарти в медиите”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?