Следвайте ни

Пет сигурни инвестиции по време на криза

viber icon

езработицата главоломно расте, много хора се оказаха без доходи или с намалена на половина заплата и няма анализатор, който да каже с точност кога отново ще се върнем към нормалността.

Въпреки на пръв поглед безизходната ситуация, има много какво да направи всеки човек, за да подобри качеството си на живот не само в тази, но и за всички следващи кризи.

Вижте кои са 5-те сигурни инвестиции, с които ще печелите винаги:

Инвестиция в себе си

Няма криза, която да ви лиши от знанията и уменията ви. В днешно време хората сменят средно по 14 работни места в поне 3 различни сфери. Използвайте по-бавния ритъм на живота в момента, за да усвоите нови умения, да се преквалифицирате, да завършите курс по език, който все отлагате.

Така ставате по-конкурентноспособен на пазара на труда не само сега, но и в годините напред.

Инвестиция в контакти

Поддържането на широк кръг бизнес контакти винаги ще ви донесе полза. Когато имате добра репутация като професионалист, вашето име ще е първото, за което хората ще се сещат, когато търсят човек с вашите компетенции.

Това не значи да звъните поред на контактите в телефона си и да си предлагате услугите. Включете се в бизнес организации, клубове по интереси или просто редовно поддържайте връзка със старите си колеги.

Инвестиция в здравето

Сегашната пандемия категорично доказа, че компрометирана имунна система няма капацитет да се справя с предизвикателствата на времето, в което живеем.

Инвестиция в нов бизнес

Ако разчитате само на един източник на доходи, лесно ще се окажете притиснати финансово. Помислете дали не можете да имате още един източник на доходи – страничен бизнес или хоби, от което да печелите по малко.

Обикновено хората се насочват към отдаване на жилище под наем, онлайн търговия или изработване на уникални бижута.

Инвестиция в авариен финансов фонд

Аварийният финансов фонд е този, към който посягаме само в краен случай. Ако досега не сте си създали такъв, започнете веднага. Не е нужно да отделяте колосални суми от месечния си бюджет, но е задължително да отделяте редовно.

Най-лесно е с автоматичен превод от вашата сметка в друга, спестовна. Ако отделяте по 100 лв на месец, за година ще сте събрали 1200 лв. Ако приемем схващането, че кризите се повтарят на всеки 10 години, от предишната криза досега можехте да имате спестени 12 хиляди лева.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?