2374

Пет бензиностанции на "Газпром" в Пловдив стават "Шел"

„Газпром“ остава само с три бензиностанции в Пловдив. След 20 април ще работят само обектите в ЖР "Тракия", на Карловско шосе и на Кукленско шосе, става ясно от съобщение на сайта на компанията. Оптимизацията важи не само за Пловдив, но и за цялата страна.   

Останалите пет бензиностанции на веригата минават под шапката на „Шел България“. В момента се изпразват и ребрандират обектите на няколко ключови места, сред които - на моста на УХТ и в подножието на Младежкия хълм.

 „Шел България“ поиска да закупи пет бензиностанции, собственост на пловдивската фирма „Емко-М“, още през февруари т.г. В сделката влизат и магазините за бързооборотни стоки в обектите, се разбира от лаконично съобщение на сайта на Комисията за защита на конкуренцията. И тъй като се очакваше придобиването да окаже въздействие върху пазара на дребно с горива в страната, антимонополният орган покани и трети страни да изразят становища. От тогава до днес КЗК не се е произнесла официално повече по сделката, но процесите вече текат. 

Бензиностанциите всъщност са собственост на пловдивската компания „Емко-М“ на Емил Мирчев и Кольо Паничарски. Преди повече от две десетилетия те подписаха договор за франчайзинг именно с "Шел“. Той обаче бе за наем на бензиностанции. По-късно обектите на "Емко-М“ бяха отдадени на франчайз на руската "Газпром“ чрез сръбското ѝ дъщерно дружество.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
Аз тия

Аз тия

06.04.2023 | 09:28

От Газпром и Лукойл съм ги шунтирал отдавна. От хигиенни за морала съображения.

Отговори
26 6
САДОВО

САДОВО

06.04.2023 | 09:01

Наливам само в Ромпетрол! Поне 15 приятели и колеги ме послушаха и - САМО ТАМ! Качеството е много добро! Отделно от това на компания, спонсорираща убийствата на жени и деца в Украйна пари не даваме!

Отговори
20 8
лимбо

лимбо

06.04.2023 | 08:36

Шапката е на Шел , но чия е главата под нея

Отговори
11 3
Вън от БГ

Вън от БГ

06.04.2023 | 08:10

Гъзпром шут от зад

Отговори
16 9
Вън от БГ

Вън от БГ

06.04.2023 | 08:09

Помиярска компания

Отговори
16 7

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?