Следвайте ни

"Пещерска” откри сезона на гроздобера

Производителят очаква ароматна реколта и пълни бъчви

viber icon

С посрещането на първия камион първокласно грозде официално бе даден стартът на тазгодишната гроздоберна кампания на "Πeщepcĸa paĸия“, а от компанията производител „ВП Брандс Интернешънъл“ АД отчитат, че заради големите амплитуди между дневните и нощните температури то ще бъде изключително ароматно.

„Горди сме с това, което постигаме, въпреки предизвикателствата, които ни постави 2020 г. Българското грозде, което прибираме тази година е с над 1 000 декара повече спрямо 2019 г., а днес можем да се похвалим с над 20 000 декара собствени лозови масиви, с които обезпечаваме производството си. Инвестирахме и ще продължаваме да влагаме средства в развитието на лозята ни, в техниката, в хората, които правят нашите прекрасни продукти, защото това е печелившата формула, превърнала марката „Пещерска“ в еталон и барометър за истинска българска ракия“, сподели изпълнителният директор на компанията Иван Папазов.

Заслугите за отглеждането, обработката и контрола на лозята са на експертен екип от енолози и агрономи, който прилага и развива най-новите световни практики. На всеки сорт се обръща специално внимание, бере се по определено време, обработва се по специфичен начин. Терените, на които са разположени насажденията на компанията са ексклузивно подбрани за създаването на най-качествените и ароматни напитки. Подборът е толкова прецизен, че гарантира добра реколта, независимо от климатичните условия. 

„Пещерска ракия“ се произвежда при затворен цикъл, чрез който се дава гаранция за цялостния процес - от отглеждането и беритбата на гроздето, през преработката до бутилирането и разпространениението на крайния продукт в търговската мрежа. Според експертите на „ВП Брандс Интернешънъл“ важна част в производствения цикъл на една качествена напитка е създаването и отлежаването на гроздовия дестилат. Част от него, отлежава между 3 и 6 месеца в специални дъбови бъчви, като впоследствие се купажира с останалия гроздов дестилат, за да добие напитката още по-плътен вкус и наситен аромат. И така след крайната обработка се получава най-обичаната българска ракия „Пещерска“ гроздова, позната с високото си качество и неподражаем аромат. 

Качествата на „Пещерска ракия“ се оценяват не само у нас, а и зад граница, където тя е многократен носител на отличия от световноизвестни дегустационни конкурси.

 

Коментари (2)

Дедо ви

Дедо ви

05.09.2020 | 01:56

Праево куме в очи - тази гроздова е от спирт /царевичен или пшеничен/, и есенция. Който иска - да верва - химията е голема работа.

Отговори
1 0
Дедо

Дедо

05.09.2020 | 01:50

Да не се лъжем, де - "хубавата гроздова" се прави от царевичен или житен спирт и есенция. Те това е - който иска да си верва че е от грозде. Е

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?