Следвайте ни

Персоналът на заведенията в треска за бърза имунизация

viber icon

Сдружението на заведенията в България трескаво събира ориентировъчна бройка на хората от бранша, които искат да се ваксинират приоритетно. Не са нужни имена, а само брой на заетите, при това информацията трябва да се събере в спешен порядък, посочват от организацията. Те вече са водили преговори в Министерство на здравеопазването и  Министерство на туризма, а наскоро и министър Марияна Николова обяви, че е „за“ приоритетно ваксиниране на заетите в сектор хотелиерство и ресторантьорство. 

Новината си има предистория. Още преди няколко дни в интернет се появи петиция, която призовава заведенията, в които персоналът е ваксиниран, да бъдат обозначени със специални стикери. „Като клиенти, които искат спокойно и необезпокоявано да посещават заведения за обществено хранене, бихме желали да бъдем сигурни, че персоналът, който ни обслужва, не представлява опасност за нас и близките ни“, се казва в петицията. Според инициаторите й ролята на РЗИ е да отличава такива заведения със специални надписи.

Организациите на ресторантьорите обаче лаконично коментираха, че ваксинирането срещу COVID-19 е личен и доброволен избор и няма как да задължат хората си да се боцнат.

Вяра Порязова

Вяра Порязова

Журналист - екип "Бизнес"

Вяра Порязова е завършила „Макроикономика” в ПУ. Има 2-годишна специализация по „Икономическа и политическа журналистика” към ФИСН в ПУ и курс към „Европейски стандарти в медиите”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?