Следвайте ни

Префасонираха пенсионерски клуб в "Централен" в Бюро по труда

viber icon

Ново гише на Бюро по труда отвори врати в пловдивския район „Централен“. То се намира на булевард  „Васил Априлов“ № 100. То се помещава в Клуб на пенсионера и работи от 8.30 до 17 ч. от понеделник до петък.

Новооткритото бюро беше посетено днес от кмета на Пловдив Здравко Димитров и кметът на район „Централен“ Георги Стаменов.

На място има служители на администрацията, които извършват регистрацията, за да става по-бързо, за да няма струпване на хора и за да се спазват санитарно-хигиенните изисквания по време на епидемията.

Заявления за регистрация се подават освен на място Дирекция на бюро по труда (ДБТ), също така и чрез лицензиран пощенски оператор до съответното ДБТ, по ел. поща на ДБТ или по електронен път,  по реда регламентиран в Закона за електронния документ и електронните удостоверителни услуги (с КЕП или ПИК на НОИ). За целта могат да се използват електронните форми за подаване на заявление, чрез:

*Официалния сайт на Агенцията по заетостта;

* Чрез новата електронна услуга на Агенцията по заетостта и Държавна агенция "Електронно управление",

* По електронна поща на е-адрес на ДБТ (само за периода на извънредно положение за лицата, които желаят да ползват посредническите услуги на ДБТ).

Важно е да се отбележи, че заявлението, което се подава към бюрото по труда по електронен път, служи само за регистрация на съответното лице за ползване на посредническите услуги на Агенцията по заетостта и не води автоматично до получаване на права за обезщетения или социални помощи.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?