46

Пекарна "Хлябь" помага на клиентите си да живеят здравословно

Интервю с основателя на пекарната Нестор Куцев

- Разкажете ни какво точно правите и какво ви накара да тръгнете по този път?

- Ние от пекарна "Хлябь" сме се насочили към създаването на хлебни изделия висок клас, произведени единствено с натурални висококачествени суровини, направени по метода на естествената дълга ферментация. Така създадените печива имат безброй ползи за човек. По този начин помагаме на нашите клиенти да водят един балансиран и здравословен начин на живот в забързаното ежедневие. Това е нашето призвание!

- Има ли изделия от вашия асортимент, които се открояват и са предпочитани от клиентите?

- Имаме голямо разнообразие от хлебни и сладкарски изделия. От различни видове квасен и безглутенов хляб, през дребни печива, бисквити (включително безглутенови), пайове, до натурални български козунаци и италиански "Panettone". Особено търсени са празничните пити, които предлагаме за всякакви поводи на нашите клиенти. Това е, защото за всичко, което правим, използваме единствено чисто краве масло, прясно мляко, брашно от висококачествена пшеница и влагаме цялата си любов!

- Споменахте, че предлагате и сладки изкушения?

- Да! Това е нещо, което също започнахме да развиваме заради търсенето от страна на нашите клиенти. Те искаха освен висококачествените хлебни изделия, да открият при нас и висок клас десерти. Ние видяхме този интерес и решихме да го задоволим. Към нашите майстори, които са невероятни млади професионалисти със солиден професионален опит, се присъедини и настоящият ни шеф сладкар. Той е натрупал знанията и уменията си на различни места в Европа. Включително е работил и в ресторант със звезда "Michelin". Заедно изкачваме нови върхове и постигаме успехите си!

- Казвате, че сте семейна компания, която развива уменията си от поколения. Разкажете за традициите в пекарството във вашия род.

- С производство на хляб и хлебни изделия се занимаваме от дълги години. Преди 7 години започнах силно да се интересувам от по-специфични продукти и така постепенно нявлязохме в магията на така наречения квасен хляб.

- Какво представлява квасеният хляб?

- Така нареченият квасен хляб е хляб, който минава през дълга натурална ферментация. Неговият производствен цикъл е между 12 и 24 часа, а за някои по специфични изделия като италианския панетон от замесването на първо тесто до готов краен продукт са необходими 36 часа.

- Кой продукт смятате за визитна картичка на вашата пекарна?

- Всеки продукт, който правим, за нас е нещо специално. В това отношение сме безкомпромисни. Нашите клиенти го знаят и именно това е причината да ни предпочитат. По-голямата част от хората вече търсят качеството и не се задоволяват с посредствеността. Всички знаем, че човек е това, с което се храни.

- Произвеждате хляб, предназначен специално за деца. С какво се отличава този продукт?

- Детският ни хляб е създаден, за да задоволи нуждата от здравословен хлебен продукт за най-малките. Той се произвежда от висококачествена пшеница, с чисто краве масло и прясно мляко. Изключителен продукт, който децата много харесват.

- Занимавате се с благотворителност. Какво ви кара да го правите?

- Нашето общество е достигнало етапа си на развитие, защото сме се научили да си сътрудничим и да се подкрепяме, когато някой е изпаднал в беда. Участваме в различни инициативи и адмирираме всеки, успяващ да окаже помощ на хората, които имат нужда.

- Разкажете нещо и за вас.

- Аз съм човек, отдаден на това, което прави. Имам щастието да работя с невероятни професионалисти. Екипът ми е изграден от личности, които са безумно мотивирани да създават нещо истинско. Тяхна е заслугата за всичко, което постигаме.

Адрес: ул. Коматевско шосе 71
За поръчки: 0879/484-895

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?