Следвайте ни

Пеканов: Повече пари за фотоволтаици, ще има и за метрото

viber icon

Проектът за софийското метро няма да бъде ощетен, той ще бъде реализиран. Това заяви пред БНТ вицепремиерът Атанас Пеканов.

Служебният кабинет търси вариант за намаляване на други средства за столицата по Плана за възстановяване и устойчивост - например за ВиК.

Приоритет за Пеканов остават здравеопазването, образованието и енергетиката. Има зададени критерии от ЕК, трябва да спомагат за зеления преход. Надграждаме някои пера, в други е имало излишни разходи, коментира Пеканов.

Даде като пример за добър проект този за STEM центрове, като се предвижда национален такъв, в който да се обучават преподаватели.

Ще увеличим и средствата за фотоволтаични клетки, каза Пеканов.

По половината проекти по Плана за възстановяване и устойчивост е имало оптимизация през последния месец, изчисли вицепремиерът. На всяко тримесечие ще се следи дали се изпълняват заложените цели. Тази година по плана предварителното финансиране е 1,6 млрд. лева. Нито една държава все още не е получила средства по този механизъм, каза Пеканов.

В края на юли служебният кабинет ще е готов с работата по Плана за възстановяване и устойчивост, коментира още служебният вицепремиер.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?