Педагог поема летището

С протокол по пощата министърът на транспорта Александър Цветков освободи от длъжност шефа на летище Пловдив Андрея Андреев вчера. На негово място застава Дойчин Ангелов, който по образование е педагог с допълнителна специалност английски език. От 1990 до 1994 година е работел като управител на две фирми, а след това се е прехвърлил в аеропорта. До момента е заемал позиции като ръководител смяна, а по-късно и като началник Координационен център. Дойчин Ангелов има и допълнителни специализации в областта на авиацията. Това уточняват от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията. От ведомството не посочиха официално никаква причина за рокадата. Не са ме викали дори на разговор, съобщението дойде по пощата, потвърди Андрея Андреев. Авиаторът обаче няма да стои дълго в редиците на безработните. Аз съм международен консултант по въздушен транспорт и вече имам няколко предложения за работа, допълни той. Първо обаче ще си почине. Андрея Андреев изкара на пловдивския аеропорт почти една година. Преди това беше изпълнителен директор на летище Варна. Тук изпълних мисията си - да тръгне новият пътнически терминал, категоричен е той.

Със заповед на министъра на транспорта летище „Пловдив" ЕАД от вчера има и нов Съвет на директорите. В състава му освен Дойчин Ангелов влизат и Валентин Каралъмов и Спас Шуманов. С Андрея Андреев си тръгват и досегашните членове на борда Венета Маркова - главен експерт в дирекции „Концесии" и Ирен Тонева - главен експерт в дирекция „Контрол върху дейността на търговските дружества". На 9-ти септември, когато министерството на транспорта реши да намали бройката на членовете на борда на директорите, двете дами оцеляха. От министерството обясниха, че политиката им е да намалят числеността на всички бордове на дружества с държавно участие от пет на трима души.

През последните шест месеца името на пловдивския аеропорт се завъртя по две линии - с откриването на новия пътнически терминал през лятото и през септември, когато летище Търговище, част от активите на летище Пловдив, бе продадено на 20-годишен младеж. Министерството започна проверка по случая.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?