Печатница Тафпринт - клас на върхова производителност

На 18.01.2019 г. от 13:00 ч. в базата на печатница “Тафпринт” ООД в гр. Пловдив се проведе работна среща за мултиплициране на резултатите от проект Повишаване на ресурсната ефективност в "Тафпринт" ООД, чрез реализация на пилотни и демонстрационни инициативи за ефективно използване на ресурсите“ относно изпълнението на подписан договор за безвъзмездна финансова помощ между МИ и "Тафпринт" ООД.

На работната среща присъстваха представители на УО, доставчици на машини, основни доставчици на материали, представители на традиционни и дигитални медии, печатници и електронни медии.

В присъствието на г-н Красимир Илиев председател на Съюзът на печатарската индустрия в България, Димитър Тафков запозна гостите подробно с иновативният за България производствен „Процес по офсетов печат с оптимизирано придвижване на печатната медия, високоефективно намастиляване и без приложение на сушене с талк за дебели картони“, а именно новата Листова печатна машина Heidelberg Speedmaster XL 106.

Heidelberg Speedmaster XL 106 е първата, която се произвежда за българска печатница. Представител на така наречените “зелени машини”, Speedmaster XL 106 е произведена с възможно най-малко карбонови емисии. Почистването на цилиндрите е изключително икономично, а режимът на “непрекъсната готовност” е с 50% икономия на електричество.

Производителят я описва като Класа на върхова производителност.

Димитър Тафков подчерта изключителните предимства на Speedmaster XL 106: печатен размер: 74х106см, непрекъснато темпериране на цялата машина, трансферни цилиндри - Air Jet, Axis control, непрекъснат контрол за откриване на чужди частици и контрол дебелината на материала с автоматично коригиране натиска на намастиляването така, че цветът да бъде непроменен през целият тираж. С това клиентът е абсолютно спокоен, че тиражът ще бъде с еднаква цветност.

Присъстващите представители на основни клиенти на печатницата като ВП Бранд Интернешънъл, Кока Кола България, Био Фреш и др. се заинтересоваха от производителността на новата придобивка. Разяснението на Димитър Тафков за 70 милиона листа на година и 3 минути подоготвка за тираж предизвика много сериозен интерес и надпревара за “първи тираж”.

Очакваният пуск на Heidelberg Speedmaster XL 106 е през септември 2019 г.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?