Следвайте ни

"Пътинженеринг” включи на пауза в три района

viber icon

Фирма “Пътинженеринг”, която от години изпълнява различни обекти в Пловдив и страната, прекрати уличните ремонти заради извънредното положение.

Имаме средства, предвидени в бюджета, от Община Пловдив нямаме разпореждане да спрем изпълнението на строителната програма, но получих писмено уведомление от “Пътинженеринг”, че не работят, защото в страната са въведени ограничителни мерки във връзка с COVID-19, обясни покрусено кметът на “Източен” Иван Стоянов. Той е възнамерявал да възложи на строителите изграждането на паркинг на ул. “Славянска”.

В още два района - “Северен” и “Тракия” - “Пътинженеринг” временно няма да ремонтира улици по договора, подписан с Община Пловдив. За текущите улични ремонти още от миналата година за районите са определени по един милион лева от градската хазна.“

За нас е по-важно здравето на работниците ни. От Националния оперативен щаб предупредиха хората по възможност да си останат вкъщи и да не се събират на групи”, коментира за “Марица” директорът на “Пътинженеринг” Георги Гаръбски. Той допълни, че работниците са пуснати в платен отпуск и че се надява от другата седмица работата на общинските обекти да се възобнови. А и времето досега беше лошо”, напомни шефът на фирмата.

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?