Следвайте ни

Първо в "Марица": Военен пенсионер е новият шеф на Летище Пловдив

viber icon

Доскорошният служител в отдела по безопасност на полетите Лъчезар Миленчев поема оперативното управление на аеропорта, бившият кмет на "Родопи" Пламен Спасов оглави директорския борд   

Новият директор на Летище Пловдив е военният пенсионер Лъчезар Миленчев, бивш служител от отдела за безопасност на полетите, научи "Марица". Той е вписан като ръководител на аеропорта в петък, но до вчера не бе представен през служителите. Бившият кмет на община "Родопи" Пламен Спасов пък е избран за председател на Борда на директорите. Миленчев и Спасов събраха най-много точки сред  кандидатите за поста и единствени бяха допуснати до третия тур на конкурса.

Досегашният директор Спас Шуманов засега остава трети член на Борда.   

Допуснатите кандидати да управляват Летище Пловдив минаха през три сита - по документи, писмен изпит и интервю, на което трябваше да изложат визията си за развитие на летището в условия на концесия. 

Както „Марица“ писа, в битката за високия пост участваха шестима  - Спас Шуманов, бившият директор на летището Дойчин Ангелов (2009-2013 г.), Силвия Хубенова ​- доскорошен член на Борда на директорите и бивш депутат, Лъчезар Миленчев - бивш военен, после шеф на отдела за безопасност на полети на Летище Пловдив, а преди това ръководител на отдел „Терминали“ на Летище София, Пламен Спасов - екскмет на община "Родопи" и управител във „Фонд за развитие на Летище Пловдив - южната врата на България“, и Красимир Иванов, който се занимава с частен туристическа бизнес в София.

Спас Шуманов все още няма официална информация за освобождаването си от поста. Той е дългогодишен служител на Летище Пловдив. Преди да стане директор през 2018 г., от 2009 г. с малки прекъсвания е бил част от Борда на директорите. Преди това е работил в частния сектор ​- имал е две фирми за счетоводна, правна и друга консултация, и вероятно ще се върне към стария си бизнес. Той има право да обжалва решението от конкурса по съдебен път. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (11)

АЕРОПОРТ

АЕРОПОРТ

25.02.2021 | 11:10

РЕАЛНОСТТА Е, ЧЕ 30 ГОДИНИ НА ЛЕТИЩЕ ПЛОВДИВ АД СЕ ПОСТАВЯТ ХРАНТУТНИЦИ, КОИТО ПРАХОСВАТ НЕ САМО ДЪРЖАВЕН РЕСУРС А И ПОПАРВАТ РАЗВИТИЕТО НА РЕГИОНА КАТО ЦЕННА ТУРИСТИЧЕСКА ДЕСТИНАЦИЯ. БЕЗАПЕЛАЦИОННИТЕ ПАРТИЙНИ НАЗНАЧЕНИЯ НА КАЛИНКИ И МИШКИ И ОПИТИТЕ ЗА ЧАСТНА ПРИВАТИЗАЦИЯ НА ЦЯЛОТО ЛЕТИЩЕ ДО МОМЕНТА НЯКАК СИ НЕ УСПЯВАТ. ПОИМЕННИТЕ ИЗБРОЯВАНИЯ НА МЕКОТЕЛИТЕ, НАЗНАЧАВАНИ ПАРТИЙНО Е ИЗЛИШНО, ВРЕМЕ Е ДЪРЖАВАТА ЦЕНТРАЛНО ДА РАЗЧИСТИ БАРДАКА В СТРАТЕГИЧЕСКИТЕ СИ ОТРАСЛИ, КОИТО БЪРЗО И СИГУРНО БИХА ПОВЛИЯЛИ БЛАГОПРИЯТНО ЕКСТРЕМЕН РАСТЕЖ НА БИЗНЕСИТЕ В РАДИУС ДО 100 КИЛОМЕТРА. ВРЕМЕТО ИЗТЕЧЕ, НЕОБХОДИМИ СА СВЕТКАВИЧНИ ДЕЙСТВИЯ.

Отговори
4 0
Майна до vvv

Майна до vvv

22.02.2021 | 17:30

Летищата създават условия и среда за международни полети и девирсефицират управлението си след което канят различни авиокомпании и откриват линии . Никоя авиокомпания няма да ти дойде на крак и да ти се моли да вози пътниците от твоето летище , има си нормативи на мениджмънт . Но когато мениджмънта ти е партиино назначен няма как да се случат нещата. А ако не могат да го развият тива летище да му сменят статута к да почнат да го ползват за съхранение селскостопанска техника и хамбари за самолети пръскали и обработващи селскостопански земеделски земи в област Пловдив и Пазарджик докато държавата почне да обработва тези пустеещи земи . Отделно на това може да се отдаде 10% на концесия на частна фирма занимаваща се с делта планер и скачане с парашут . Летището ше обслужва нейните 1-2 самолета и хора от цялата страна ще идват от летище Пловдив да ползват услугите на тази и още някоя фирма оказваща подобна услуга и така хем ще има данъци хем печалба хем концесия . Ако не могат да го работят и не знаят как да му сменят статута . Това е

Отговори
9 1
З чанта

З чанта

22.02.2021 | 17:06

Кари ги веча аида аида фаида

Отговори
1 1
До кога?

До кога?

22.02.2021 | 17:03

Бг се обезлюдява, младите напускат защото не могат да наметят работа. Както преди - за зелените чорапи - запазени местенца?! До тях може, но ако няма други кандидати! Стига вече превилегии за бившите впенни! Образование ли има, или е голям ибрик?

Отговори
14 4
крис

крис

22.02.2021 | 13:26

Летище Пловдив е една от големите "хранилки" на ГЕРБ . По времето на Тотев , там бяха назначени много патрийни активисти , нямащи си хал хабер понятие от авиация .Нека си спомном за нощния пазач Петър Ганев , назначен за началник служба летищна сигурност и в последствие изгонен поради крещяща некадърност . По насточщем общинси съветник от ГЕБ . В борда на директорите , освен Спас Шуманов се подвизаваха Павлинка Кацарова и Стефан Дедев.Все видни авиационни специалисти .Списъкът е дълъг .Сега там все още работят герберски активисти и треперят за местенцата си , защото иначе за нищо не стават.

Отговори
34 4
Сираче

Сираче

22.02.2021 | 11:39

Тате Спасе, на кой ни оставяш сега...за теб кабинетче поне остава, ами на нас едно безплатно кафе на бара няма кой да ни пише вересия...Ти ни беше обещал, че Баба Менда ще ни вземе на работа всичкото фамилия, защо слъга така на него? Сега ни вече служебни колици със служебни парици, ни пурички горе в мезонета/кабинета, ни вече може да краднем, както си ни учил тези две твои велики управленски години, да се свети името ти, ще палнем в параклисчето за твое здраве по една пуричка, пък нека пожарникарите пак да търчат, ква им е работата деева. Благодарим ти за всичко, свети Спасе, такова ояждане за две години не се е видяло никъде!

Отговори
49 5
Бозата и Димов

Бозата и Димов

22.02.2021 | 14:26

Два отрицателни лайка има за коментара те са от нас :)

Отговори
8 5
Майна

Майна

22.02.2021 | 10:29

Това ( летище ) не знам защо въобщ съществува ? Няма никакви полети до Европа а какво остана за Азия или други дестинации ? Управляват го пълни некадърници . Едно летище макар и малко би следвало да има полети ПОНЕ до 25 -30 дестинации - в случая като за Бг поне до -: Брюксел,Лондон,Париж,Берлин,Франкфурт,Милано,Рим,Флоренция,Стокхолм,Осло,Копенхаген,Мадрид,Барселона,Лисабон,Страсбург ,Хелзинки,Вилнюс,Рига,Талин,Москва ,Санкт Петербург ,Истанбул ,Цюрих,Виена ,Варшава,Прага ,Киев,Будапеща,Амстердам , Дъблин и др . Това е! Къде да тези дестинации ЗС връзка с Европа ? Който дойде и не може да работи за създаването ба тези дестинации въобще да не кандидатства за този пост . Аман от заплатаджии некадърници и хрантутнуци лентяй

Отговори
49 6
Vvv

Vvv

22.02.2021 | 17:11

Все ми се струва, че полетите се осъществяват от авиокомпании, а не от летища. Не е в правомощията на шеф на летище да назначава полети.

Отговори
7 12
Vvv

Vvv

22.02.2021 | 17:12

Бате, ти що не кандидатства за шеф бре? Кадърен си много. Разбираш ги нещата.

Отговори
6 6
Майна до vvv

Майна до vvv

22.02.2021 | 17:34

И няма как аз да кандидатствам за шеф защото мен няма кой да ме спусне с парашут . Аз не съм връзкар и партийно обвързан . В България не се търсят експерти и знаещи а се търсят само връзкари от БКП

Отговори
15 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай