Следвайте ни

Първо в „Марица“: 25-годишен купи фалиралата „Флавиа“ в Пловдив

viber icon

25-годишният софиянец Боян Венев е новият собственик на бившата обувна фабрика в Пловдив „Флавиа“ АД, научи „Марица“. Той е закупил фалиралия соцгигант от Първа инвестиционна банка - основен кредитор и собственик на дружеството. То бе обявено на два пъти в несъстоятелност.

Синдикът Ванко Митев не бе запознат с продажбата. Преди време той обясни, че сделката  може да се извърши без негово участие, по реда за Закона за особените залози (ЗОЗ).

Справка в ДАКСИ показва, че Боян Венев е едноличен собственик на „Флавия бизнес парк“ ЕООД. Според съдебната регистрация предметът на дейност на дружеството с капитал 5000 лв. е сделки с недвижими имоти, производство и продажба на електрическа енергия от възобновяеми източници и др.

„Флавия бизнес парк“ ЕООД е еднолична собственост на „Джи би ай“ ЕООД, което пък е в активите на „Си груп“ АД. Дружеството се управлява от Венцислав Венев, баща на Боян.  ​Венев старши има участие в десетки други фирми, между които "Сивен" - производител на спортно и корпоративно облекло, ски екипировка и др. Той управлява и едноименното сдружение по спортно ориентиране.  

По неофициална информация Венев младши не смята да възкреси дейността на известния в миналото обувен завод "Петър Ченгелов". Сградите на терена от 25 декара ще се реновират и ще се превърнат в офиси, арт центрове и места за споделени пространства.

 

Мария Петрова

Мария Петрова

Журналист - екип "Бизнес"

Мария Петрова е ръководител на екип "Бизнес". От 2006 г. работи във вестник „Марица“. С награди от посолствата на USA и Ирландия и приз Зелено перо.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (7)

АААААА

АААААА

18.09.2020 | 15:56

ВИЕ ВСИЧКИ ЧИТАТЕЛИ ОБИЧАТЕ ДА ХЕЙТИТЕ, НО НИКОЙ ОТ ВАС НЕ СЕ Е ПОИНТЕРИСУВАЛ ИЗОБЩО ЗА КАКВО СТАВА ВЪПРОС. ЗАМИСЛЯЛИ ЛИ СТЕ СЕ КАК ВЕСТНИК МАРИЦА ОЧЕРНЯТ ВСИЧКО ЖИВО ? КАКТО И НА ТЯХ ИМ Е ОКЕЙ ДА ПУСКАТ ТЪНКИ ЛЪЖИ. ВИЕ СИ ВЯРВАЙТЕ

Отговори
0 0
СТОЯН

СТОЯН

16.09.2020 | 12:11

КОМУНЕТА В ДЕЙСТВИЕ.

Отговори
0 0
Коментар

Коментар

15.09.2020 | 19:20

Можеше да е и видинска циганка. С трийсет фирми и живееща в една стая с осем деца от седем бащи. Номерът ни е познат.

Отговори
15 1
НОСТРАДАМУС

НОСТРАДАМУС

15.09.2020 | 17:43

Ей така си ги купуват и си ги продават цели заводи и фабрики и си ги дават на 25 годишни синчета,а глупавият народ само седи от страни, гледа и цъка с език.Ама нека,на такъв народ - така му се пада.За това едни ще лапат,а други ще зяпят.

Отговори
31 4
Аааааа

Аааааа

15.09.2020 | 17:44

Има такава държава!

Отговори
17 2
Трифчу Славчев

Трифчу Славчев

15.09.2020 | 18:57

Точно тоя където си е кръстил партията така, той шЪ вЪ упрай :)

Отговори
8 4
Бравос! Адмирации

Бравос! Адмирации

15.09.2020 | 17:33

Е да му е честито! Сигурно доста е спестявало момчето, от закуски, туй онуй?

Отговори
26 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?