Следвайте ни

Пандемията затри изложенията: Панаирът раздава палатите под наем

viber icon

Международен панаир - Пловдив вече действа като брокер на недвижими имоти. Дружеството отдава палати, офиси и складове под наем, става ясно от огромно рекламно пано на външния паркинг. Наематели има в палата № 4, 21, 22, 23 и 25. В Конгресния център офис е открила банка, а десетина складови помещения в Панаирното градче също са частично или изцяло заети.

През септември тук трябваше да се проведе Есенният панаир, който във времето преди пандемията събираше най-много посетители и изложители. Провеждането му покачваше чувствително оборотите в местната икономика заради заетостта на хотели, ресторанти, таксита, търговия и развлекателна индустрия. Изложението обаче е отменено за втора поредна година заради ситуацията с COVID-19, съобщиха от управата му още през август.

 Откакто избухна пандемията, в пловдивския панаир големи бизнес прояви не е имало. Това лято се състоя само Truck Expo (за тежкотоварни автомобили), което е външно за панаира мероприятие. А миналата есен се проведе само военната изложба "Хемус".

"Палатите, които отдаваме под наем, не са изложбените", уточни доц. д-р Иван Соколов, главен директор на Международен панаир - Пловдив.

"Това са сгради в периферията на изложбения център, които от години се предлагат срещу наем на външни фирми. В периодите, когато нямаме изложения, при нас се провеждат много други мероприятия - танцови състезания, аеробика и т.н. Отново палатите се наемат", обясни той. Изложбените палати очакват следващите прояви.

Докато обаче Пловдивският панаир е замразил изложбената и конгресната дейност, конкуренцията не спи. "Интер Експо Център" в София за септември има 13 мероприятия. Част от тях дублират тези под тепетата - за индустриално оборудване и иновации, за храни, напитки и опаковки, както и салон на виното.

Вяра Порязова

Вяра Порязова

Журналист - екип "Бизнес"

Вяра Порязова е завършила „Макроикономика” в ПУ. Има 2-годишна специализация по „Икономическа и политическа журналистика” към ФИСН в ПУ и курс към „Европейски стандарти в медиите”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Нали

Нали

10.09.2021 | 19:29

Панаирът отдавна е заложен срещу заеми! Въпрос на време е Гергов да спре плащанията и банките да го вземат! Следва застрояване с оазиси .... и здравей селяния на пъпа на Пловдив!

Отговори
2 0
.... ТОЛКОВА ИЗМИСЛЕНИ СЛЪНЦА ...

.... ТОЛКОВА ИЗМИСЛЕНИ СЛЪНЦА ...

10.09.2021 | 11:18

Частната инициатива в ръцете на Гергов не проработи! Може би умишлено беше съсипан панаира в Пловдив!? Кмета, който сдаде панаира на червените сигурно е доволен в личен план от сделката!?

Отговори
5 2
Панаири

Панаири

10.09.2021 | 10:56

Като няма панаир просто се сещам за песента панаири панаири, така ще я караме с песен

Отговори
2 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-сериозният замърсител на въздуха в Пловдив?