Следвайте ни

Пак рокади на митницата в Пловдив, търси се нов шеф

viber icon

Павел Геренски, директорът на Митница Тракийска за няма и седмица, става зам.-директор на Агенция Митници. Ресорът му ще бъде "Акцизна дейност и методология и информационните системи", гласи заповедта на министъра на финансите Асен Василев.

Така Геренски става вице на адаша си Павел Тонев, също с богата  професионална биография от пловдивската митница и назначен от служебното правителство преди няколко дни за директор на Агенция Митници. 

Павел Геренски има над 20 годишен стаж в Агенция „Митници“ на различни позиции, включително началник отдел и заместник-началник на митница. Ръководил е Митница Кулата и Митница Пловдив, сочи кратката му визитка. Инженер е по електроника и автоматика, има и следдипломна квалификация по Международни икономически отношения и митническа политика в УНСС. Владее английски и руски език.

Засега няма яснота кой ще застане на кормилото на Митница Тракийска. За този пост конкурс не се провежда. 

Вяра Порязова

Вяра Порязова

Журналист - екип "Бизнес"

Вяра Порязова е завършила „Макроикономика” в ПУ. Има 2-годишна специализация по „Икономическа и политическа журналистика” към ФИСН в ПУ и курс към „Европейски стандарти в медиите”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?