Следвайте ни

Пак отложиха концесията за Летище Пловдив, новият срок е февруари 2021 г.

viber icon

 

Концесията за Летище Пловдив се отлага за пореден път, като новият срок е февруари 2021 г.  Решението е на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Днес бе крайният срок за подаване на оферти и предложения. От сигурен източник „Марица“ научи, че този път имало кандидат с интерес към аеропорта край Крумово. Базирана в Западна Европа компания с българско участие подготвяла документи за участие, но в последния момент се отказала, а причините са комплексни - несигурната ситуация в света заради пандемията с корона  вируса, изчистване на детайли около условията на концесията, както и неразрешения съдебен спор за част от перона.  

С решение на Министерски съвет четвъртата процедура за възлагане на концесия за строителство на обект „Гражданско летище за обществено ползване Пловдив“, бе открита на 4 март 2020 г. и към днешна дата се отлага за четвърти път. В момента тече конкурс за директор според изискванията на Закона за публичните предприятия. Както „Марица“ писа, шестима са подали документи за директор на Летище Пловдив и четирима за независими членове. 

Мария Петрова

Мария Петрова

Журналист - екип "Бизнес"

Мария Петрова е ръководител на екип "Бизнес". От 2006 г. работи във вестник „Марица“. С награди от посолствата на USA и Ирландия и приз Зелено перо.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?