Следвайте ни

Отсрочваме банкови заеми още три месеца

viber icon

Хора, засегнати от пандемията, могат да кандидатстват за отсрочване на кредитите си още три месеца. Новият срок за подаване на искания, утвърден от БНБ след искане на Асоциацията на банките в България, е 30 септември 2020 г. Удължаването на срока за отсрочване на задължения се отнася за експозиции, за които не е било подадено искане преди 22 юни 2020 г., поясниха от Централната банка. Правилата остават същите, както и досега и заеми могат да бъдат разсрочвани както към банки, така и към техните дъщерни дружества като лизингови компании например. Вариантите са два – отлагане с шест месеца на цялата вноска /главница и лихва/ или само на главницата. 

Дотук, за близо тримесечния срок на действие на банковия мораториум, са разсрочени над 80 000 кредити на банкови клиенти на обща стойност над 6 милиарда лева. Това прави почти 10% от кредитния портфейл на банките. 

Вяра Порязова

Вяра Порязова

Журналист - екип "Бизнес"

Вяра Порязова е завършила „Макроикономика” в ПУ. Има 2-годишна специализация по „Икономическа и политическа журналистика” към ФИСН в ПУ и курс към „Европейски стандарти в медиите”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?