49

Отписват "Марицатекс" като публично дружество

Мажоритарният собственик на "Марицатекс" - Пловдив, „Индустриален холдинг - Доверие“, има намерение да се отпише като публично дружеството.

„Марицатекс“ e създадено като предприятие за производство на текстил. През 2010 г. е взето решение за спиране на текстилното и всички свързани с него производства. Прекратени са трудовите договори на всички работници и служители, с изключение на тези, чиято работа не е пряко свързана с производствения процес и са необходими за стопанисване на активите на дружеството. До момента дейността на дружеството се ограничава до отдаване под наем и експлоатация на собствени недвижими имоти.

 Комисията за финансов надзор (КФН) взе решение да не издава окончателна забрана за публикуване на коригирано търгово предложение от „Индустриален холдинг - Доверие“ АД за закупуване на 46 674 броя акции от капитала на „Марицатекс“ АД, гр. Пловдив, от останалите акционери на дружеството. Това се вижда от решенията на регулатора, публикувани на сайта му.

„Индустриален холдинг - Доверие“ АД издаде търгово предложение за 46 674 акции с право на глас на останалите акционери на пловдивското дружество в началото на ноември 2021 г. Предложената цена е 0,65 лв. на акция. 

„Индустриален холдинг - Доверие“ притежава 422 247 акции от капитала на „Марицатекс“, което представлява 90,05% от гласовете в общото събрание.

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
дребен акционер

дребен акционер

24.01.2022 | 17:38

Е постигнаха си целта- унищжиха всичко за да се сдобият със земята на предприятието. И ще построят нещо за да умножат парите си. А ние ще пийнем по една водица.

Отговори
0 0

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?