Следвайте ни

Отличиха медовина и купаж биоарония с мавруд на "Винария"

Десетки иновативни продукти, които се представят на международните изложби "Винария" и "Фудтех" в панаира, бяха отличени с награди. Българска медовина розе  и линия италиански продукти от кактус са големите победители в Конкурса за иновации на „Фудтех 2019“. Те бяха удостоени със специален плакет. Комисията отличи също кози суджук с три вида трюфели, който е световна новост, от наш майстор кулинар.


Сред наградените вкусотии, предлагани от български изложители, са още пълнени свински гърди,  сок от ябълка и роза, разтворими напитки от растителен екстракт без захар и синтетични добавки,  твърд балсамов оцет във формата на сфера,  пилешка пастърма с чубрица или червен пипер, люти сосове, пюрета и сладка от първата у нас ферма за люти чушки. Италиански изложители станаха финалисти в надпреварата с каротенова паста и десертно вино. 


Напитка от биоарония, купажирана с вино от мавруд, е световна иновация от български производител, който грабна голямата награда от "Винария". Приз печели и линия алкохолни напитки на база на натурален екстракт от чай и планински билки. 


Общо 30 продукта се състезаваха за награди от "Винария" и "Фудтех". Отличените продукти може да се дегустират до 24 февруари в Града на виното и деликатесите,  където са разположени щандовете на участници в двете изложби и във „Вкусове от Италия“. Посетителите имат възможност да дадат своите оценки в конкурса „Изборът на потребителя“. 

По същото време в Панаира се провежда и Международната селскостопанска изложба „Агра“.  Общо над 650 фирми от близо 30 държави се представят на мегафорума за агробизнес, вино, храни и оборудване.

Мария Петрова

Ръководител екип „бизнес“

Мария Петрова е ръководител на екип "Бизнес". От 2006 г. работи във вестник „Марица“. С награди от посолствата на USA и Ирландия и приз Зелено перо.   Още

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?