Следвайте ни

Откриваме фалшиви баркодове с безплатно приложение

viber icon

Информацията за продуктите става все по-необходима за крайния потребител, за да направи правилния избор. Прочитането на етикета вече е по-лесно чрез сканиране баркода на продукта. С помощта на безплатното мобилно приложение БГ Баркод,  налично в Android и iOS, ще можем лесно да различим фалшивите от истинските стоки.

 Основното предназначение на БГ Баркод е да предоставя качествени и пълни данни за продуктите, в приятен и удобен вид за крайния потребител, с което да помогне в избора му и по-добрата информираност при покупка. За хранителните продукти приложението позволява персонализация чрез настройване на аларма, която да сигнализира, когато даден артикул съдържа опасен за потребителя алерген.

От Българската търговско-промишлена палата (БТПП) напомнят, че префиксът на баркода показва къде е регистрирана фирмата, която използва стандартната маркировка, и те насърчават активно нетърпимостта на хората срещу неправомерното използване на баркод номера, започващи с 380 (префикс за България) .

Ако липсва информация за продукта или е използван неоторизиран баркод (получава се съобщение "невалиден баркод"), потребителят може да направи снимка и да изпрати автоматичен сигнал през приложението БГ Баркод до екипа на GS1 България за разрешаването на конкретния случай.

Всички, които са подали сигнали в периода 1 август - 30 септември 2021 г., ще бъдат включени в томбола за спечелването на десет ваучера от по 100 лв.

Сдружение GS1 България е една от общо 115 национални организации по света, които действат като представители на международната организация GS1.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Пари

Пари

06.08.2021 | 11:36

То се появили и фалшиви баркодове, че защо не като всичко струва пари. Много от хората като отидат на касата в магазина с покупката и на касата баркода изпее при сканиране, не знаят че в цената на продукта е и цената на баркода. Това е направено с цел по лесно приключване на продажбата, но нека не забравяме, че всички производители предварително заплащат тези баркодове всяка година, които съвсем не са евтини. Та това е не само удобство но и осигурява милиарди приходи в световен мащаб за някои джобове. Едно време в бакалията нямаше баркодове, нямаше касови апарати, нямаше пластмасови бутилки е имаше амбалажна хартия, и въпреки елементарния начин на продажби стигнахме до тук, пък сега модерни неща и все нещо не е наред, то сканиране на касовите бележки за томбола на НАП, сега и баркода. Май много станаха лапачите по света и хората които работят се чудят как да ги заобиколят защото нещо не е нормално едни само да мислят как да прибират пари от хората, просто излезнаха професии много съмнителни. Ако това го направи човек на друг човек ще го изкарат че е мошеник, но когато държавите стоят зад това тогава се нарича бизнес.

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-сериозният замърсител на въздуха в Пловдив?