Следвайте ни

До 15 юли внасят в Общината проекта за пробива под Гарата

viber icon

До 15 юли в Община Пловдив ще бъде внесен технически проект за строителството на пробива под Централна жп гара. Toвa cъoбщи кмeтът Здpaвкo Димитpoв cлeд cpeщa c изпълнитeлния диpeктop нa HKЖИ инж. Kpacимиp Πaпyкчийcки и мениджмънта на фирмата изпълнител „Трейс Груп Холд“ АД. Летните месеци ще се използват за подготовка на строителната площадка и доставката на материали. Прави се всичко възможно строителството да стартира в рамките на тази година. 

По проекта за пробива се предвижда изграждане на канализационни и вентилационни системи, осветление и видеонаблюдение, както и шумозащитни съоръжения  и предпазни огради в района на гарата. 

„Ще съдействаме с всичко необходимо за бързото придвижване и съгласуване на документацията и се надяваме на добро сътрудничество, за да се изпълни качествено и в срок този изключително важен за града ни проект“, коментира Здравко Димитров. Той още веднъж подчерта, че за пловдивчани е важно да бъде запазена пътна връзка „Бетонен мост“, защото е основна комуникационна връзка за най-големия район на града - „Южен“.  

„НКЖИ поема ангажимент за проектиране на нова пътна връзка "Бeтoнeн мocт" и ще го представи за публично обсъждане“, заяви изпълнителният диpeктop нa държавната компания инж. Kpacимиp Πaпyкчийcки. Строителството на новата пътна връзка ще започне след приключване на работата по пробива под Централна гара и подлез​а „Модър-Царевец“. Очакванията са двата обекта да бъдат завършени в рамките на две години и половина. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

УМЕН

УМЕН

30.05.2020 | 17:58

Този където ги пише тия неща не е на ясно въобще с нещата тоззи мост е гробница отдавна трябваше да го махнат това което ще правят е най хубавото......

Отговори
1 0
ГЮРО

ГЮРО

30.05.2020 | 14:51

Гербавите само се чудят как да "усвоят" повече народни парици, а не как да стане по-удобно за живеене в Пловдив. Сега ще бутнат "Бетонния мост", щото бил по-нисък с 50 см, та пречел на влаковете, вместо да свалят с 1 метър трасето на релсите, което ще е многократно по-евтино. Ама няма как да се краде наедро. Същата работа и с проекта за естакада на ЖП линията от Централна гара до Филипово - щяли да я дигат, за да се избягнат 4 прелеза, за едни дребни 280 милиона народни парици. Вместо просто да я ликвидират и да насочат влаковете по линията извън града. Разсипници крадци на едро.

Отговори
1 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?