49

От 1 януари 2024 г.: НАП следи над 400 храни и напитки с висок фискален риск

От 1 януари 2024 г. влиза в сила обновен списък със стоки с висок фискален риск.  Изискването е според правилата на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс. Номенклатурата включва над 400 разновидности на месни и млечни продукти, плодове, зеленчуци, кафе, растителни  и животински мазнини и други, съобщиха от НАП. 

Контролът върху движението на стоки с висок фискален риск е с цел предотвратяване укриването на данъци и на данъчни измами в България. 

От 03 януари 2024 г. се въвежда и режим за задължително предварително деклариране на данни за превозите на стоки с висок фискален риск. 

От списъка са премахнати групи стоки като мелничарски продукти - брашна, риби и ракообразни, млечни, месни и други продукти, претърпели процес на преработка.

В групата на растителните и животински мазнини са добавени стоки и суровини, които се влагат в производство на множество хранителни продукти. 

В групата на месата са добавени видове меса и разфасовки от тях, които се употребяват както за пряка консумация, така и за суровина за производството на хранителни продукти.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
rtyry

rtyry

31.12.2023 | 14:09

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти поефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може!!!---- https://do.my/xbio

Отговори
1 2
Гого

Гого

31.12.2023 | 13:30

НАП да вземе да следи сивия сектор, само да видят колко милиарда има изтеглени в кредити и да видят от къде идват тези доходи и да седне провери всички апартаменти на каква стойност са купувани и от къде са парите.

Отговори
11 1

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?