71

Още по-евтин природен газ през април

По-евтин газ да очаква бизнесът през април. Такава заявка даде изпълнителният директор на „Булгаргаз“ Деница Златева днес по време на откритото заседание на КЕВР. По думите й природният газ следващият месец ще струва 98,08 лева за мегаватчас (MWh). Към днешна дата очакванията за цената на синьото гориво през месец май са за около 88 лева за MWh. 

Припомняме, че КЕВР утвърди цена на природния газ за март от 106,74 лв./MWh, без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС. Ако прогнозите на шефа на „Булгаргаз“ се окажат точни, през април ще плащаме с 8.11 процента по-евтино за газ. 

Окончателното решение за цената ще бъде взето на закрито заседание на КЕВР точно на първи април. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
За Европейска България

За Европейска България

29.03.2023 | 14:48

Парламентът на Франция призна за геноцид големия глад в Украйна в началото на 30-те години на миналия век - Гладомора, предизвикан от съветските власти при Йосиф Сталин и причинил смъртта на милиони хора, съобщава "Франс прес". Украинският президент Володимир Зеленски приветства решението и благодари на френските законодатели. "Тоталитарният режим на Кремъл, минал или настоящ, не можа да унищожи и никога няма да унищожи истината и справедливостта!", написа той в Туитър. Външният министър на Украйна Дмитро Кулеба също благодари на френските депутати. "Благодарен съм на Франция за признаването на Гладомора от 1932-33 г. за геноцид на украинците и за почитането на паметта на жертвите на Сталин и неговия режим. С това историческо гласуване френският парламент даде да се разбере, че подобни престъпления никога няма да бъдат забравени и никога не трябва да се повтарят", посочи той в социалната мрежа.

Отговори
2 0
За Европейска България

За Европейска България

29.03.2023 | 14:48

Чудесна новина за всички Българи! Разбира се, проклетите гъZZпромаджийски хиени свиват устни и стискат зубки при тази блага вест...свърши папото, мизерници!

Отговори
2 0

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?