Следвайте ни

Осем стипендии на успешни студенти дава КЦМ 2000 Груп

viber icon

Осем млади, образовани и надъхани студенти станаха стипендианти на КЦМ 2000 Груп. Едно от най-големите индустриални предприятия в страната за втора поредна година подкрепя с по 400 лева месечно през цялата академична година младежи от цяла България. Тази година конкуренцията беше много сериозна и с есета кандидатстваха 28 студенти от наши и четири чужди университети. Темите бяха две: „Ролята на цветните метали за съхранението на енергия“ или „Индустрия 4.0. и производството на цветни метали“.

Стипендията на КЦМ 2000 Груп има една основна характеристика - младите хора нямат ангажимент и задължение да работят в нашата компания след дипломирането си, посочи главният изпълнителен директор инж. Румен Цонев на официална церемония по подписването на договорите за стипендиите. Те обаче ще имат предимство, ако решат да се реализират професионално именно при нас. Младите хора трябва да бъдат подкрепяни всячески, защото един ден те ще застанат на нашите места, аргументира се още мениджърът. Идеята е студентите да са спокойни за финансите си и да се отдадат пълноценно на учението, за да станат добри в това, което са избрали за свой професионален път.

Целият висш мениджмънт на компанията се събра вчера, за да приветства новите си стипендианти. Сред тях има двама, които вече трупат практически опит в КЦМ - Красимир Илиев от една година работи като инженер автоматизация в компанията, а Боян Петов кара летен стаж тук. Боян за втора година се преборва за парична подкрепа от пловдивската компания, само че по регламент през 2020/2021 г. ще получава наполовина по-малка сума. Марин Минев, Зорница Асанска и Виктор Кожухаров пък ще ползват стипендията си „от разстояние“, тъй като в момента първият учи автомобилен дизайн в Милано, Италия, Зорница - компютърни науки и мениджмънт в Университета в Единбург, Шотландия, а Виктор - химически технологии и процесно проектиране в Технически университет Грац, Австрия. Сред отличените студенти тази година има още три млади дами - Константина Чешмеджиева от УХТ, Стела Стойкова от Техническия университет и Теодора Василева от Американския университет.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?