Следвайте ни

Организираният от Дизайн Академи “Interior Design Summer Camp 2021” – една уникална възможност за вас това лято

viber icon

Лятото е в разгара си и всички се опитваме не само да организираме почивките си на море и планина, но и да съчетаем полезното с приятното. Точно това е идеята на организираното за първа година уникално събитие от Дизайн Академи Interior Design Summer Camp 2021. Планираните дати на лятното училище е през уикенда -14 и 15 август от 10:00 до 18:00 часа. Събитието се организира с идеята да придобие популярност като ежегодно лятно събитие и е насочено както към начинаещи, така и към професионалисти, и за всички, които искат да с в крак с новите тенденции в интериорния дизайн.

Лекциите са на живо онлайн през програмата Zoom. Това е една от интересните и иновативни инициативи на Дизайн Академи през тази година, и е много привлекателна за всички, които са заети с много работни проекти, както за пътуващите. Ако пропуснете лекциите на живо, на ваше разположение ще са видео записите и материали от лекциите, затова не се колебайте да се запишете!

Програмата е много добре организирана и атрактивна и обхваща всички актуални теми на интериорния дизайн за последната година. Това са темите, които ще бъдат представени на всички участници по време на уебинара:

Събота:

10:00- Минимализмът - увеличаващата се тенденция в интериора
15:00- Създаване на Холивудски дом - практически панел за суперзвездни интериори
18:00- Приложен интериорен дизайн на ваканционен дом, стил френска провинция

Неделя:

10:00- Интериорът след Ковид - новите правила в практиката на всеки дизайнер
15:00- Тенденциите през 2022г. - умни домове, модернизъм и близост до природата
18:00- Растенията в интериора

През първия ден ще се запознаете с така нашумелия през последните години Минимализъм и неговите разнообразни измерения в изкуството и архитектурата. Ще разберете кой е създателя на това движение - Мис Ван Дер Рое и какви са основните правила в неговото творчество и светоглед. Също така ще имате възможност да се запознаете с принципите на Японския минимализъм – откъде произлиза той, каква е неговата философия и правила в интериорния дизайн. Участниците в семинара няма да бъдат разочаровани, защото ще научат какви са основните характеристики и тенденции в Минимализма и какво е неговото лице в пространството на интериорния дизайн. Професионалните ни лектори ще ви представят какви са материалите, формите и елементите, които се използват в Минимализма, и накрая ще разгледат някои известни световни примери за минималистичен интериорен дизайн и архитектура.

Втората лекция е свързана с Холивудския дом – или как се създават суперзвездни Интериори. Тази лекция и ще ви пренесе в съвършено нов свят на лукс, изисканост и висок стил. В рамките на 3 часа ще научите уникални подробности от „кухнята“ на суперзвздите, представяйки ключови дизайнери и техните известни проекти в стил ретро модернизъм и Арт Деко. В тази лекция не само ще получите нови интересни знания, но ще имате и нови практически идеи за декориране и обновяване на вашия собствен дом!

Много привлекателна е и кратката лекция за приложния интериорен дизайн в стил Френски Прованс. Този стил е една прекрасна възможност за всеки да избяга от забързаното и сиво ежедневие на градската среда и да се потопи в хармоничното съчетание на френски уют, тишина, светлина и естествени тонове. Това е стил, който не само носи душевно спокойствие, но и ни вдъхновява с неизменната връзка с природата, връщайки ни към приятни спомени от детството.

В неделния ден ще разберете всичко за най-новите тенденции, промени и развитие на Интериорния дизайн след Ковид. Как вирусът на Ковид неизменно рефлектира върху всички социални аспекти на нашия живот, особено в начина по който изграждаме нашите домове! Ще разберете защо все повече се увеличава търсенето на по-големи домове в световен мащаб и какви са най-новите тенденции в моделирането и създаването на кът или стая за хоум офис (офис у дома). В тази лекция ще бъдат разгледани особено интересни стилове в интериорния дизайн – като Винтидж стила,  защо и как се зараждат и връщат на мода, и защо природните елементи в интериора са от съществена важност (като цветя, растения, фототапети, ботанически принтове). Ще разберете и как стайните растения участват активно в пречистването на въздуха и как да оптимизирате пространството в дома, така че да е в съответствие с всички екологични изисквания. Това е една от супер занимателните лекции за всички фенове на зеления и холистичен дизайн, и живот в съответствие с природата (което е една от тенденциите на бъдещето в архитектурата).

Това е само част от невероятната и разнообразна програма на този Летен уебинар – Interior Design Summer Camp 2021, не се колебайте да се запишете сега, защото местата са ограничени!

 

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?