71

Оптимизирайте бизнеса си с Visa

“Ако се интересувате от дигитализация на бизнеса си, стартирането на онлайн продажби на вашите продукти или услуги може да е добра първа стъпка. Можете да продавате чрез собствен уебсайт, пазарна платформа или и двете.”

“Възможността да станете собственик на фирма със сигурност е примамлива – да сте си сам началник, да управлявате според собствените си виждания и да имате възможности за личен и финансов растеж. Но в началото вероятно ще се наложи да се учите. Често в малките фирми собственикът им трябва да изпълнява много роли: мениджър, счетоводител, продавач и още редица други.”

Това са само част от практическите съвети, които опитен или бъдещ собственик на МСП може да открие на новата платформа Visa Бизнес хъб в помощ на предприемачите.

Предприемачите могат да се ориентират коя е подходящата за тях Visa Business дебитни, кредитни или Premium карти, чрез която да облекчат ежедневното си счетоводство и управлението на паричните потоци.

Независимо от сферата, в която се развива вашият бизнес – текстилно производство, хранителни стоки, електроника, машиностроене, ресторантьорство или хотелиерство, с Visa Бизнес хъб, получавате не само специални оферти и отстъпки, но и цялостна подкрепа. Visa предоставя инструменти, които ще помогнат за оптимизация на операциите , поддържане на конкурентоспособността и постигане на успех на бизнесите в един от най-развитите региони в страната с център древния и млад Пловдив.

“Разбираме жизненоважната роля на малките бизнеси за нашата икономика и се ангажираме да подкрепяме техния растеж и запазването на конкурентоспособността им. В България МСП допринасят за близо 76% от общата заетост и за 65% от добавената стойност в икономиката по данни на Министерството на иновациите и растежа от август 2022 г. Петдесет процента от общия износ на страната се извършва от МСП, които представляват 98% от всички фирми-износители в България. В същото време те продължават да се сблъскват с предизвикателства при внедряването на дигитални технологии, а ние от Visa сме наясно, че е необходимо да се правят постоянни инвестиции и да се ускорява тяхното развитие,“ посочва Красимира Райчева, мениджър на Visa България.

Платформата Visa Бизнес хъб предлага помощ на бъдещи и настоящи собственици на бизнес в следните сфери:

  • Специални оферти и отстъпки: Разнообразни промоционални възможности се предлагат както на локално, така и на глобално ниво за широк спектър от услуги и стоки, заплатени с Visa Business карта – независимо дали е дебитна или кредитна и от коя банка е издадена. Новостите достигат до вас с месечен нюзлетър, за който можете да се абонирате бързо и лесно тук.
  • Полезна информация за развитие на бизнеса: Платформата не само предоставя конкретни решения, но и съдържа практична информация за стъпките при създаване, развиване и дигитализиране на бизнес. От полза както за нови, така и за утвърдени предприемачи, Visa Бизнес хъб предлага важни дати за фирмите и съвети за предприемачите, анализи на потребителски групи, както и информация за нагласите на поколенията.

Visa е утвърден партньор на бизнеса в България. Според проучване на "Алфа Рисърч", проведено в края на 2023 г. по поръчка на Visa, 79% от бизнесите разполагат с корпоративни банкови карти, а 66% от тях са Visa бизнес карти. Този значителен брой демонстрира предпочитането към Visa като надежден партньор за финансови решения.

Най-често фирмите ги употребяват за покупката на стоки и услуги във физически магазини (60%), на гориво (53%), онлайн плащания за стоки и суровини (47%) и разплащания с партньори в страната (41%).

Между 20 и 38 на сто варира делът на фирмите, ползващи Visa Business картите си за резервации на хотели и билети, плащане на сметки за комунални услуги и на консумация в заведения и ресторанти. Теглене на пари в брой е рядко срещано и едва 6% от фирмите декларират, че имат тази практика.

С притежание на Visa Business карта в по-голяма степен се открояват компании от секторите добивна промишленост, производство, строителство, комунални услуги, транспорт и складови дейности, ХоРеКа и ИТ, показва проучването на „Алфа Рисърч“.

 

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?