Следвайте ни

Живият шаран удари 8,50 лв. за Никулден, вижте цените в Пловдив

viber icon

Три дни преди Никулден търговците в Пловдив искат 7 лева за килограм жив шаран от Елхово. Същата риба, но от района на Кърджали, пък удари 8.50 лева килото, установи проверка на "Марица". Според продавачите няма спекулативно увеличение на цените. Търсенето обаче е на шарани до 2-3 килограма, а за двойно и тройно по-големите няма мераклии. 

В момента една от най-скъпите риби в развъдника на Околовръстното шосе е моруната  - 17 лв./кг, есетрата е 14 лв., балканската п​ъстърва - 13, а сьомговата  - 11.50 лева.  

С 44% отстъпка, до цена 4.95 лева, се продават на промоция шараните в Кауфланд. В "Метро" пък 7.43 лв. върви килото на живите, а 4,79 лв./кг са охладените. Рибният щанд там е отрупан с екзотични видове и морски деликатеси. Килограмът на октопода е 66 лева, риба тон върви по 35.99 лева, калканът - 31.79 лева. Омарите обаче удрят всички в земята с етикет 89.99 лева.

 
Вяра Порязова

Вяра Порязова

Журналист - екип "Бизнес"

Вяра Порязова е завършила „Макроикономика” в ПУ. Има 2-годишна специализация по „Икономическа и политическа журналистика” към ФИСН в ПУ и курс към „Европейски стандарти в медиите”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?