Следвайте ни

Обувки с 30 лв. по-скъпи онлайн, отколкото в магазина

viber icon

Онлайн търговец продава летни обувки на доста по-високи цени от тези, които са в магазините в Пловдив. Става въпрос за определен дамски модел от естествена кожа, произведен в Турция, който на улицата на обувките под тепетата - „Иван Вазов“, струва между 40 и 45 лв., а в интернет се предлага за 69 лв. Който реши да си поръча от онлайн магазина Alesimo, трябва да плати и минимум 5 лв. за транспортни разходи.

Рекламата на търговеца "Алесимо" ЕООД, с регистрация в Русе, е доста агресивна и се върти основно във Фейсбук. Освен с високата надценка, потребителите са подведени и с информацията, че моделът е съвсем нов и хит за този сезон. Истината е, че този модел е отпреди 2 години, затова сме свалили и цената, коментира търговка от Пловдив, която е и вносител на същите обувки от Турция.

От комуникацията на Alesimo с клиенти във Фейсбук става ясно, че въпросният модел не само че е от 2019 г., но тогава се е продавал между 52 лв. и 58,50 лв.

Това е честа и порочна практика от страна на онлайн търговците - да завишават драстично цените, и то не само при обувките. Често се случва една и съща стока да се предлага на двойн цена, а понякога и на тройна, коментират от Комисията за защита на потребителите. Оттам съветват - преди да се направи каквато и да е покупка от интернет, да се провери цената и в редовните магазини.

Мария Петрова

Мария Петрова

Журналист - екип "Бизнес"

Мария Петрова е ръководител на екип "Бизнес". От 2006 г. работи във вестник „Марица“. С награди от посолствата на USA и Ирландия и приз Зелено перо.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?