Следвайте ни

Обсъждат бъдещето на автомобилната индустрия в България

Как се случва дигиталната трансформация на производството в региона и какво е бъдещето на автомобилната индустрия в България. Това ще са основните теми на конференцията „ Индустрия 4.0“, която ще се проведе утре /3 октомври/ в Пловдив.

Целта на форума  е да даде добри примери и нови възможности за партньорство между бизнеса, правителството и местната власт за привличане на нови инвеститори от високотехнологичния сектор.

Гости на събитието ще бъдат зам. министър-председателят Томислав Дончев, министърът на финансите Владислав Горанов, президентът на България (2012 – 2017) Росен Плевнелиев, старши бизнес стратегът – изкуствен интелект от VOLVO GROUP Жайр Рибейро и др. 

Напълно оправдан е изборът в Пловдив да се съберат високотехнологични инвеститори и представители на бизнеса и правителството. Градът запазва положителния си тренд по привличане на преки чуждестранни инвестиции през последните години. Пловдив е в челната десетка на „ Файненшъл таймс“ в класацията за най-прогресивно развиващи се места по света. Тя оценява добрия микроклимат за инвестиции, резултат от устойчивостта в производството. Към днешна дата над 100 международни компании са открили свои производствени бази в региона, а част от тях разширяват инвестициите си.Между 5-8 международни компании влизат средно на година в икономиката на Пловдив. Безработицата в града е 2,5 % и 4 % в региона, което превръща Пловдив във водещ индустриален център.

 Форум „Индустрия 4.0“ се организира от община Пловдив, вестник „Капитал“ и Тракия Тех. Той ще се проведе в хотел "Империал" от 10 до 17 ч.

Мария Петрова

Ръководител екип „бизнес“

Мария Петрова е ръководител на екип "Бизнес". От 2006 г. работи във вестник „Марица“. С награди от посолствата на USA и Ирландия и приз Зелено перо.   Още

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?