Следвайте ни

Община Пловдив търси най-добрия млад предприемач

viber icon

Община Пловдив стартира конкурсът „Най-добър млад предприемач на град Пловдив“ за 11-та поредна година. По традиция началото беше дадено в Националната търговска гимназия. Заместник-кметът Георги Титюков подробно обясни на учениците условията за участие. До 14 февруари 2020г. младежи на възраст от 18 до 33 години, може да кандидатстват със своята бизнес идея, като подадат документи в деловодството на Община Пловдив. 

За спечелилия първо място са предвидени 7000 лева, 4000 лв. – за второ, по 2000 лева за две трети места, както и поощрителни награди за участниците. По процедура конкурсът ще се проведе на два етапа с представяне пред експертна комисия. Първите десет, които съберат най-много точки преминават на следващ етап, а победителят ще бъде обявен официално на тържествено събитие догодина.

Пловдив е единствената община в България, която провежда този тип конкурс, който подкрепя идеите на младите хора, заяви заместник-кметът Георги Титюков. Той  уточни, че един бизнес план може да получи една награда, като се оценява не толкова иновативността на идеята, а по-скоро възможността за нейната реализация.

Мария Петрова

Мария Петрова

Журналист - екип "Бизнес"

Мария Петрова е ръководител на екип "Бизнес". От 2006 г. работи във вестник „Марица“. С награди от посолствата на USA и Ирландия и приз Зелено перо.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?