Следвайте ни

Общината купува сол за половин милион лева

viber icon

Тонове сол за обезопасяване на градските пътища през зимата ще купува Община Пловдив, макар че от миналия сезон, който беше много топъл, в склада на "Чистота" се съхраняват големи запаси от неизразходваните количества. 

Обществената поръчка е на стойност 437 500 лева без ДДС, а оферти ще се отварят на 1 септември. Заявеното количество е 3500 тона, което е нужно за две години. През миналата година общината не е купувала сол и ползвала резервите, останали от 2018-та. Пазаруването ще става чрез Стокова борса.

От години срещу заледяване в града не се използва пясък, за да не се замърсява въздухът. Опесъчаване се прави предимно на автобусните спирки и в пешеходните подлези. В "Чистота" и фирмата подизпълнител КМД разпръскват на улиците и мостове разтвор на сол. За зимната поддръжка се купуват и химически препарати, които не оказват вреда на въздуха.  

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?