Следвайте ни

Обрат! Разрешиха на Еврохолд да купи ЧЕЗ-България за 350 милиона евро

viber icon

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) официално е уведомила компанията „Еврохолд“ за решението си да ѝ разреши да придобие дъщерните дружества на ЧЕЗ в България, съобщиха от дружеството, цитирани от БГНЕС.

От там обясняват, че разрешението за придобиване е чрез специално създадената Eastern European Electric Company B.V. (EEEС), 100% собственост на Еврохолд.

Припомняме, че антимонополната комисия спря сделката миналата година с мотив, че над 77% от приходите на „Еврохолд“ са от застрахователни услуги, което би му дало предимство при търговията на ток на свободния пазар.

Чешката компания се опитва да продаде българските си активи от няколко години, като първият кандидат за тях беше дружеството „Инерком“ на Гинка Върбакова. Сделката предизвика и политически скандал и не достигна крайна фаза.
Сделката е за 350 милиона евро, като реално "Еврохолд" ще придобие 63 процента от мрежовия оператор в Западна България и още толкова на снабдителя с ток в този регион плюс два ВЕИ проекта и дружество за информационни технологии. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Браво Браво

Браво Браво

29.10.2020 | 21:26

Така значи Комисийка значи И ко значи това колективна отговорност или безотговорност Комисийка значи след време другаря каскетов щъ трябва да гони за безстопанственост и после същия каскетов кък некой му бил вързал.ръцете КОЙ с некаква комисийка А колективна вина нямало имало лична вина Ама ние пусто помним и шъ искаме от някой голам каскет да заведе дело за прословутото ОПГ организирана престъпна група а в случая комисийка някаква Стига членовете на тази комисийка да не се разбягат по незнайни причини я в някой екзотични дестинации я като генерални консули в Нубия напримерно

Отговори
4 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?