Следвайте ни

Обрат: Чадърите не стигат, туристите ги искат платени

viber icon

Плажовете на юг са препълнени. Наблюдава се и обратна тенденция в жалбите - ако досега туристите се оплакваха от липса на свободни зона, високи такси и "скъпа сянка", сега тенденцията е "искаме повече чадъри", съобщава bTV.

"Някъде в 8 часа започва работното ми време, обикновено идвам тук сутринта и половината плаж вече е зает, почти навсякъде има сложени хавлии, обясняваме се, че не може да си оставиш хавлията, да отидеш да си вършиш работата, пък после пак да се върнеш и да си легнеш", казва Димитър Калинов, който е спасител на плаж "Крайморие".

Хавлиите по шезлонгите са само част от хитрините на туристите, разказва той.

В "Крайморие" цените на плажните принадлежности са по 5 лева, а свободни места почти няма.

"Налага се сутрин да се идва по-рано, за да могат да се запазят шезлонги и чадъри, защото... Не знам защо се получава, но в сравнение с предишните години, тази година е фул", обяснява летовникът Георги Божилов.

На бургаския плаж заради пандемията обявиха нулеви цени, заради което обаче чадърите и шезлонгите не стигат. А туристите искат те отново да бъдат платени.

"Чадърите са доста, шезлонгите също са доста, единственият проблем е, че хората са много повече. Не пътуват толкова много, голяма част остават в България. В общи линии плажовете се пълнят много, всеки търси сянка, удобство на плажа", казва концесионерът на плаж "Бургас - север" Симеон Цветков.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Какво става?

Какво става?

03.08.2021 | 16:47

Нали покрай епидемията, дето я нямало, хората останаха без работа, а пък хотелиерите и ресторантьорите живи да ги оплачеш? Ей, това само в България го има. Не се ваксинираме на инат, не вярваме в съществуването на вируса, никакви мерки не спазваме, а курортите се пръскат по шевовете. Септември, за жалост, май друга песен ще запеем. Нека греша. Ама .............................

Отговори
3 0
Даката

Даката

03.08.2021 | 14:43

Нищо,че има много туристи. Наесен хотелиери и ресторантьори пак ще реват какъв слаб сезон е бил и как трябва да им се дадат едни пари. Ай стига селски номера!

Отговори
6 1
Знаещ

Знаещ

03.08.2021 | 14:36

Туристите по Черноморието да искат платени чадъри? Кой ги пише тези статии на принципа - един братовчед сега беше на нашето море и ми разказа... Стегнете се малко.

Отговори
5 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?