Следвайте ни

Обява за работа в Пловдив: Търсим служители с поставена ваксина

viber icon

Работодател от Пловдив вкара в изискванията към кандидатите за работа и ваксина срещу Ковид-19. Желателно за позицията работник в производството е поставена ваксина, пише производителят на майонеза „Краси” в обява за набиране на персонал, публикувана в популярен сайт. Работата е на поточна линия и товаро-разтоварни дейности при двусменен режим на работа.

За първи път черно на бяло работодател посочва сложена ваксина като допълнително условие при избор на персонал. Мненията под обявата обаче са разнопосочни. Едни смятат, че това е нормално, при положение, че работата е в хранително-вкусовия бранш и на поточните линии има струпване на много хора. Други обаче считат, че това е вид дискриминация при положение, че боцкането е доброволен акт и все още в България ваксините са недостатъчно за всички желаещи.

По света обаче вече има много примери за това как работодатели стимулират служителите си да се ваксинират срещу Ковид-19 възможно най-бързо. Верига магазини Dollar General например плаща допълнителни 4 часа работно време на служителите, които отидат до имунизационен център. Chobani пък - eдин от големите производители на йогурт в Америка, заплащат допълнително шест часа на всеки от персонала, който се ваксинира. Платеното извънработно време е разделено на две - по три часа за поставянето на всяка доза ваксина. 

Вяра Порязова

Вяра Порязова

Журналист - екип "Бизнес"

Вяра Порязова е завършила „Макроикономика” в ПУ. Има 2-годишна специализация по „Икономическа и политическа журналистика” към ФИСН в ПУ и курс към „Европейски стандарти в медиите”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (9)

Тва га го прочетох и ми се допърдя

Тва га го прочетох и ми се допърдя

12.03.2021 | 13:41

Аз искам само да пръдна Еееее разгеле пръднах

Отговори
2 2
Майна

Майна

12.03.2021 | 13:17

Поредния робовладелец в Пловдив повярвал си и взел се на сериозно . Може да проИзвежда ХИМИЯ а не майноза ама искал ваксини от робите дето му бачкат за без пари . Може да трови народа с бок-луци да плаща жълти стотинки на персонала да извършва данъчни престъпления ама наглеца искал ваксини за персонала ? До вчера ревяха че нямаха персонал а днес след изкуствената социална война срещу нацията отново станаха големи смелчаци и много силни БОК- ЛУЦИТЕ робовладелци . ПЪЛЕН БОЙКОТ НА ТЕЯ ИЗЗЕДНИЦИ . Най големите бо-клуци робовладелци са в Пловдив

Отговори
26 7
Нормално

Нормално

12.03.2021 | 12:52

Когато си наема работници, може да има изисквания за имунизация, това си е негово право, никоя конституция не може да му забрани, но при наети вече обаче- не.

Отговори
5 8
Дада

Дада

12.03.2021 | 13:12

Така е , никоя институция не може да му забрани да бъде про -ст нагъл и без персонал . Миже и той да се боцне с Астра зенека ако иска да друсне малко като едно редово наркоманче

Отговори
11 3
Нищо  ново  под  слънцето

Нищо ново под слънцето

12.03.2021 | 11:31

Няма да се изненадаме от силата на демокрацията ,скоро да прчетем че работодател търси служители с елитна ерекция.

Отговори
17 3
Режисьор на пoрно филми

Режисьор на пoрно филми

12.03.2021 | 12:03

С мека пишкa, не те искаме.

Отговори
4 4
Ам  пробвай

Ам пробвай

12.03.2021 | 12:22

Първо опитай и ако ти ареса повтори опита.

Отговори
5 2
Емо

Емо

12.03.2021 | 11:14

Бойкот, на такива работодатели!!!

Отговори
20 6
Нали

Нали

12.03.2021 | 11:14

Имам лека температура, постоянна кашлица и отпадналост! Искат да ме дискриминират и ме карат да нося маска и да се самоизолирам! А аз искам да ходя навън, да отида в редакцията на Марица и да си кашлям на воля! Искам също така полицията да ги задължи да НЕ носят маски, защото това ще МИ ограничи правата!

Отговори
12 15

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?