Следвайте ни

Обновяват сградата на емблематичния хотел Hilton в София

Международната верига е сключила нов 20-годишен договор за присъствие у нас с компанията собственик Галакси Инвестмънт Груп

viber icon

Емблематичната сграда на столичния хотел Hilton в София ще се модернизира. Цялостната реновация е под мотото „хотел в парка, парк в хотела“ и именно „зелената архитектура“ ще е водеща при изграждането на новия облик на сградата. Хотелът е собственост нa водещата инвестиционна компания Галакси Инвестмънт Груп. Тя успя да договори нов 20-годишен договор за партньорство със световноизвестната международна верига Hilton Hotels&Resorts. 

Реновацията ще продължи до 2023 година като през цялото време хотелът ще остане отворен за гости и посетители. Процесът включва пълно обновяване, надграждане и редизайн като се акцентира на богатото интериорно озеленяване, вертикално озеленяване на фасадата и разширяване на парковата среда пред и зад хотела. Така, след приключването на ремонта, Hilton Sofia ще предложи 255 напълно обновени стаи и обществени пространства, един ВИП апартамент, най-висок клас президентски апартамент с впечатляваща гледка към града и парка, специална клубна зона и напълно обновено фоайе с модерен бар и ресторант. Проектът предвижда да реализира първия конферентен център от ново поколение на Hilton в Европа, бална зала, спа център, както и най-големият прилежащ външен паркинг към хотел в столицата. Целта на цялостната реконструкция е да се запази и надгради дизайна на сградата, за да продължи да отстоява репутацията на Hilton Sofia като предпочитано място за бизнес срещи и събития и престой на топ ниво. 

„Hilton Sofia е един от най-обичаните и емблематични хотели в столицата ни, който привлича огромен брой чуждестранни посетители всяка година. Вярвам, че ​​амбициозният проект за неговата реновация е ключова предпоставка за подобряване на имиджа на София и за привличането на още повече туристи. Това, което със сигурност няма да променим по време на ремонта е както зашеметяващата панорамна гледка към града, Южния парк и Витоша, така и изключително доброто обслужване на нашите клиенти“, сподели управителят на Галакси Инвестмънт Груп Константин Бояджиев. Компанията се наложи като лидер в инвестициите и управлението на проекти в сферата на недвижимите имоти. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-сериозният замърсител на въздуха в Пловдив?