46

Обмислят отпадане на акциза за метана

Всички антиинфлационни мерки са за 1,5 млрд. лева, заявяват от Продължаваме промяната

 

Управляващите са направили пълен преглед на антиинфлационните мерки, които могат да се предприемат на коалиционния съвет снощи. Една от тях е отпадане на акциза върху природния газ, използван като моторно гориво. Това ще струва 5,6 млн. лв. на бюджета, съобщи в студиото на „Здравей България“ на NOVA депутатката от „Продължаваме промяната“ Венеция Негова-Ангова.

 

Според нея освен това ДДС върху метана ще падне на 9%. Това ще позволи цената на това гориво, което се използва предимно от хора с ограничени финансови възможности, да бъде намалена и то с много. 

Според депутатката тепърва ще се мисли за механизъм, по който облекчението в цената ще се използва от гражданите. Идеята е намалените по този начин цени да се ползват за определени количества на месечна база. 

"Ако има съгласие в коалицията, ще има възможност за определен лимит месечен за зареждане на метан", каза депутатката. 

„Министерство на финансите си е свършило отлично работата в това да събере огромен набор от мерки и да пресметне евентуалния им ефект, които те биха имали върху гражданите и фиска. Пакетът е на стойност над милиард и половина", каза още депутатката. 

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?