Следвайте ни

ОББ обясни за скандала с блокирана карта в "Лекси"

viber icon

Името и репутацията на супермаркети „Лекси“ са неопетнени. Банковата карта на пловдивчанина е блокирана заради технически проблем, а не защото търговецът е ненадежден и не минал тестовете за сигурност на ОББ за картови разплащания. Това заявиха официално от ОББ по повод проблем, за който marica.bg разказа в края на миналата седмица.

Тогава мъж се оказа в невъзможност да плати покупките си с карта, тъй като пластината бе блокирана. От кол-центъра на банката-издател ОББ му обяснили, че се е стигнало до това, защото фирмата, която управлява популярните супермаркети в Пловдив, е ненадеждна. 

От ОББ допълниха още, че техническият проблем е единичен случай и е необичаен за системите на банката. „Той не е свързан с конкретния обект, в който клиентът е опитал да извърши плащане. След обаждането му в контакт центъра проблемът е бил отстранен. Поднасяме своите извинения на клиента. Той е постъпил правилно, като се е свързал с контакт центъра на банката, за да бъде разблокирана картата му и да може да я използва отново“, посочиха още от финансовата институция.

Вяра Порязова

Вяра Порязова

Журналист - екип "Бизнес"

Вяра Порязова е завършила „Макроикономика” в ПУ. Има 2-годишна специализация по „Икономическа и политическа журналистика” към ФИСН в ПУ и курс към „Европейски стандарти в медиите”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?