3906

ОББ "глътна" КВС Банк, ще има ли промени за клиентите

ОББ и КВС Банк България официално се обединиха и това пренареди банковия пазар у нас. Днес в Търговския регистър бе вписано преобразуването на „КВС Банк България“ ЕАД чрез вливане в „Обединена българска банка“ АД. Това стана възможно след получаване на необходимите разрешения от ЕЦБ и БНБ, съобщиха от банката. Припомняме, че през лятото на 2022 г. белгийската КВС Груп придоби бизнеса на Райфайзен Банк Интернешънъл в България. Сделката бе за над 1 млрд. евро.

Според последните налични данни на БНБ за 2022 г., новата обединена банка ОББ е водеща по размер на активите. Освен в банкирането, финансовата група КВС в България има дъщерни компании в секторите застраховане, лизинг, застрахователно посредничество, пенсионно осигуряване, управление на активи и факторинг. КВС Груп обслужва над 2.4 млн. клиенти в България.

На този етап, нищо съществено не се променя за клиентите ни и те не трябва да предприемат конкретни действия“, коментира Питър Рубен, главен изпълнителен директор на ОББ и кънтри мениджър на КВС Груп в България.

Като първа стъпка след правното обединение клиентите ще могат да теглят от АТМ мрежата на ОББ и досегашната КВС Банк България при идентични условия и няма да дължат такси за междубанкови преводи между двете. Номерата на сметките IBAN остават непроменени. Също така, не е необходимо клиентите да преиздават картата си. Може да продължите да я използвате до срока на валидност, отбелязан на нея, уточняват в секцията „Често задавани въпроси“. Вашите отношения с банката по повод ползваните кредитни продукти продължават в съответствие със сключения договор. Можете да продължите да погасявате Вашите задължения, както до момента.Условията по договори за спестовни продукти също остават без промяна. 

Процесът на техническата интеграция на ОББ и досегашната KBC Банк България продължава. До приключването му, клоновата мрежа, корпоративният сайт и дигиталните канали на досегашната КВС Банк България ще бъдат обозначени със специален символ до логото на ОББ.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?