2374
Следвайте ни

Няма празник, няма делник: Отчитат електромерите по редовен график

viber icon

Няма празник, няма делник – електромерите ще бъдат отчетени по редовния график, въпреки струпването на много почивни дни по Коледа и Нова година. Създадена е организация за това, увериха от Електроразпределение Юг (част от EVN). 

В случай, че  поради отсъствие на хората, няма осигурен достъп до електромери, които са в границата на собственост, отчетниците ще оставят съобщение те да се свържат с дружеството за уговаряне на ново посещение в удобно за тях време. Това може да стане с обаждане на денонощен тел. 0700 1 0007. 

Създадената организация в Електроразпределение Юг за отчитане цели спазване на изискванията на Правилата за измерване на количеството електрическа енергия (ПИКЕЕ) и запазване интереса на клиентите. Както и досега, конкретна информация за продължителността на отчетния период за всеки клиент е налична във фактурата за електроенергия, заедно с количеството консумирана електроенергия, срока на следващо отчитане, срока на следващо плащане, както и телефонен номер за връзка с дружеството.

Традиционно месец декември се характеризира с повишена консумация на електроенергия, напомнят от ЕВН. Тази тенденция става още по-изразена по време на коледните и новогодишни празнични и почивни дни. По-ниските температури през декември са предпоставка за по-висока консумация на електроенергия. Важно е всеки периодично да следи своята консумация на електроенергия чрез сверяване данните от измервателния уред (електромер).

Иначе, по време на коледните и новогодишните празници, над 70 дежурни екипа на Eлектроразпределение Юг са в готовност да реагират при необходимост в случаи на аварии. В дружеството по места са доставени техника, инструменти и материали. Дежурните екипи поддържат връзка с денонощно функциониращия диспечерски център на Eлектроразпределение Юг за управление на електроразпределителната мрежа.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?