Няма да повишават акциза върху твърдия алкохол

От следващата година се увеличава само акцизът върху цигарите, но не и този върху твърдия алкохол. Това съобщи премиерът Бойко Борисов. В началото на седмицата бе съобщено, че акцизът върху твърдия алкохол ще бъде увеличен с 15 на сто. Това предложение обаче е отпаднало. Няма да се увеличава и акцизът върху горивата. След заседание в МС, продължило повече от три часа и половина, премиерът и министрите представиха състоянието на ресорните си министерства.

България е първа в Европа по заболявания от рак заради тютюнопушене. Премиерът Бойко Борисов обясни, че по тази причина ще скочи акцизът върху цигарите. Обаче - „именно, за да не се наруши на обикновения селянин животът, който вари ракия, ние не вдигаме акциза върху алкохола", допълни премиерът.

Общата финансова рамка бе представена от ресорния министър Симеон Дянков. 6,5 млрд. лева по-малко ще бъдат приходите в държавната хазна в края на 2009 г. от заложеното в бюджета. Брутният вътрешен продукт ще бъде с 10 млрд. лв. по-нисък от предвидения в бюджета. Очаква се той да бъде 63,518 млрд. лв. Във всички министерства още в средата на годината е имало дефицити. Всичко това ще доведе до икономически спад от 6,3%. Той обаче ще бъде над заложения от 4,7%, което прави общо срив от 11% спрямо записаното в Бюджет 2009.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
1 коментар
Хунвейбин

Хунвейбин

12.10.2009 | 07:06

На пожарникаря-мутра Бойко Борисов , на малоумника ДЯНКОВ и на топсерсема Цветанов им е по-дебела главата , по - празно пространството между ушите и по-високо самочувствието, отколкото е здравословно !...Само кретенизмът им е на ниво !!Вероятно има още някои, които смятат , че сегашното управление не е тотално сбъркано , но това се дължи единствено на увреденият им генетичен код ... „Благодарим „ безкрайно на „ бащицата „ Бойко Борисов за „гениите „ , които ни натресе в управлението . Затова и БЪЛГАРИЯ ЩЕ СИ ОСТАНЕ КЕНЕФ (тоалетна) , така както много сполучливо и точно я изобрази един чешки художник ! …Нека им напомня, че " благодарение " на подобна политика на геноцид спрямо народа ни , се случиха януарските събития през 1997 година , които им ПОЖЕЛАВАМ много скоро , защото иначе ще разплачат ТОТАЛНО майката българска ... Все повече от тези, които гласуваха за ГЕРБ вече гледат ето така http://www.freakycreek.com/gallery2/v/Funny+Advertisements/gerber-hot-sauce.jpg.html

Отговори
0 0

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?