2374
Следвайте ни

Новогодишният куверт закова 100 лева

viber icon

Ваканцията за Коледа и Нова година също поскъпна. Цените в туристическия сектор няма как да не са по-високи спрямо миналия зимен сезон, каза Полина Карастоянова, председател на Националния борд по туризъм. По думите ѝ, тази година цената за вечер в планинските категории хотели започва от 50 лв. Пакетите от две нощувки с включена празнична вечеря  започват от 230 лева, показа проверка на "Марица".  

„Цените на всички ресурси тази година бяха повишени - и в битов, и в бизнес план. Известно повишаване на цените на всички услуги е нещо, което вече виждаме, и е по-скоро закономерно“, каза Карастоянова. Тя допълни, че е логично да се търси напасване на цените между 10 и 15 процента спрямо миналата година. „Кризата с коронавируса засегна най-силно сектор туризъм. Той е сред трите най-тежко ударени“, каза Карастоянова и допълни, че това е довело до отлив на кадри. 

За празнуващите, които ще изберат да прекарат празниците в големите градове, също има неприятна изненада. Най-евтините новогодишни куверти в заведенията под тепетата започват 30 лева. Те обаче са за барове и клубове и не включват отделно меню с порция за всеки клиент, а плата от аламинути и хапки за цялата маса, както и задължителните ядки, малко питие, вода, безалкохолно, баница с късмет и чаша шампанско.

Масово пловдивските ресторанти също са вдигнали цените на кувертите за празничната нощ срещу 1 януари. През миналия декември, макар и ковид мерките да бяха по-сериозни, се намираха куверти за 45-50 лева на човек с тристепенно меню. Тази година в Пловдив няма ресторант, който да предлага куверт за човек под 60 лева, а масовата цена е 100 лева.

Станимир Кронев

Станимир Кронев

Репортер-редактор - екип "Бизнес"

Станимир Кронев е завършил журналистика в СУ и финанси в ПУ. Участва в създаването на редица културни и развлекателни събития в Пловдив. Публикува в американски издания.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?