46
Следвайте ни

Ново 20! Водата до 3 куб. на човек - евтина, после плащаме скъпо

viber icon

Обмисля се въвеждане на диференцирана цена на ВиК услугите. Така потребителите, които ползват до 3 куб. м вода месечно за един човек, каквато е общоприетата норма, ще плащат по една тарифа, а потребеното по-голямо количество ще се заплаща на различна, по-висока цена. Това стана ясно на среща на министъра на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова с председателя на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов.

Работим по проекта на Закон за ВиК и други нормативни актове с цел да осигурим на българските граждани вода, която е национално благо и стратегически отрасъл, на ниска, социално поносима цена, каза министър Комитова. Промяната на законопроекта е ключова за изпълнението на проектите в отрасъл ВиК, които очакват финансиране от Националния план за възстановяване и устойчивост, подчерта регионалният министър.

Първата ни задача е насочена към защита на обществения интерес. Подкрепяме всяка такава идея, заяви Иван Иванов.

Предстои провеждане на разговори на експертно ниво, на които ще бъдат дискутирани конкретни предложения за по-добра регулация на ВиК отрасъла.

По време на срещата стана ясно, че дружеството, което ще доставя електроенергия за ВиК холдинга и за ВиК оператори, вече е регистрирано по реда на Търговския закон и предстои да кандидатства пред КЕВР за лиценз.

В разговора участваха също заместник-министър Валентин Граматиков, Цветелина Лазарова – началник на кабинета на регионалния министър, съветникът Атанас Паскалев, представители на „Български ВиК холдинг“ ЕАД, експерти от ведомството, както и Димитър Кочков – член на КЕВР, и директорът на дирекция ВиК в комисията Ивайло Касчиев.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Д-р Хаос

Д-р Хаос

15.11.2021 | 19:34

Е,през зимата може и да не се къпе човек.И така може да се живее,като свикне човек,може и да му хареса.Ще си воним,да ни разпознават по-лесно.

Отговори
7 0
Батко

Батко

15.11.2021 | 19:22

Ще се къпем само веднъж месечно, то е ясно :D

Отговори
6 0
к'о шъ ям!

к'о шъ ям!

15.11.2021 | 17:54

Калинките на ГЕРБ, к'о шъ лапат?

Отговори
6 2
абе може ли да...

абе може ли да...

15.11.2021 | 17:00

ей, край нямат тъпотийте, защо не принудите "бледоликите" в гетата да си заплащат водата

Отговори
15 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?