Следвайте ни

Новият голям играч Ангел Палийски купи хотел и на Боровец

Бившият шеф на „Ботев” е основен собственик на „Слънчев ден” край Варна

viber icon

Бившият  шеф на ФК Ботев Пловдив нагази още по-дълбоко в хотелиерския бизнес. В края на миналата седмица стана ясно, че той е купил един от най-луксозните хотели на Боровец - Ястребец Спа и Уелнес. Базата е 4-звездна, има модерен спа център, над 100 легла и е една от малкото в планинския курорт, която работи целогодишно. Собственик на хотела бе дружеството „Хастингс", което пък е собственост на „Милтех” на  Георги Крумов. Той управлява фонда  Equest, има участие в компанията за бързи кредити „Кеш кредит" и притежава фирмата "Електрон прогрес". Това е  най-голямата българска компания за информационни и военни технологии за комуникация, приватизирана по време на управлението на НДСВ.

Ангел Палийски прави покупката на хотела чрез "Палас хотел".  Преди по-малко от два месеца футболният ексшеф приключи сделката по придобиване на голяма част от курортен комплекс „Слънчев ден" от друг именит пловдивчанин - Георги Гергов. Тогава обаче сделката стана чрез друго негово дружество - "Амадеус - Ей Си Джи". Палийски вече бе спечелил и концесията на плажа пред хотелския комплекс.

В стопанисването и управлението на плажни ивици Ангел Палийски има дългогодишен опит. 15 години (до 2017 г.) той държеше концесията на северния плаж на Слънчев бряг в съдружие с Румен Чандъров, Сава Чоролеев и фамилията Арабаджиеви.

= Откриха сезона =

В хотел „Палас" на КК „Слънчев ден" туристически сезон 2019 вече е открит от 23 март.  Хотел „Марина" ще приема гости от 23 април, съобщават от компанията. Само в тези два хотела леглата са около 700. И двете бази имат луксозни спа центрове.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?