Следвайте ни

Нови разкрития: 60 бона заплата в държавната ББР

viber icon

Управителите на държавната Българска банка за развитие /ББР/ са взимали месечни възнаграждения до 60 000 лева. Става върос за заплати и компенсации, изнесе на брифинг министърът на икономиката Кирил Петков. 

Новият Надзорен съвет на Българската банка за развитие вече е вписан в Търговския регистър и функционира. „От днес нататък тази банка е наистина за малките и средни предприятия. Всички препятствия, които минахме, завършиха успешно. Сега имаме надзор, който е много професионален, фокусиран върху целите, които трябва да се изпълнят. ББР от днешна дата ще работи само и единствено за малки и средни предприятия със заеми под 5 млн. лв.”, посочи той. 

Вписването на новия надзор става възможно, след като старият е отказал да обжалва решението трети път. 

Министърът на икономиката обяви, че ще има нова подкрепа за малките предприятия с оборот над 500 хил. лева, за които ще бъдат насочени още 106 млн. лв. Така още 3694 предприятия, които отговарят на условията, ще бъдат подкрепени. Очаква се това да се случи още в близките седмици.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Ревльото

Ревльото

07.07.2021 | 15:37

Нидей рива,гербер!

Отговори
2 2
Димо

Димо

07.07.2021 | 15:29

С една дума пак се объща внимание на средния бизнес, а малкия. Да, с малкия бизнес синизвите ръце, а някоя показна акция, а някое друго АКТ-че за да се исфукате пред медиите. Малкия бизнес, никой не го бръсне. Важно големите и следните да вървят напред, е да от това от което имате кяр. Господа другари и Вие за нищо не ставате.

Отговори
4 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?