46
Следвайте ни

Новата генерация Neo QLED телевизори на Samsung - революция пред „малкия екран“

viber icon

Представени на глобалната онлайн премиера по-рано тази година, моделите от Neo QLED гамата на Samsung са сред най-впечатляващите телевизори на пазара и предпочитан избор за ценителите на качествения звук и картина, характерни за продуктите на компанията. Изключително финото и прецизно управление на светлината, което се постига благодарение на новите светодиоди Quantum Mini LED, промени кардинално изживяването пред (вече не толкова) малкия екран. Neo QLED разчита на технология с квантови точки с наноразмер, за да предостави 100% обем на цветовете на всичко, което гледаме, дори и при най-светлите сцени. Технологията Quantum HDR осигурява впечатляващо визуализиране на черните и светлите нюанси, така че да виждаме  всеки детайл, който не бива да пропускаме.

Докато все още се радваме и изумяваме от предходните QLED модели, от Samsung зарадваха родните потребители с чисто нова Neo QLED технология. И напълно в стила на компанията, телевизорите от новата гама стъпват върху успешните иновации на предшествениците си, като същевременно надграждат показателите във всяка отделна категория.

Още от първата среща с новия Neo QLED разбираме, че пред нас имаме не само телевизор, а портал към една свръх реалистичен свят. Наистина е много подредена машина. Samsung са се постарали премиум моделите им да бъдат изключително минималистични - с почти равен гръб и супер тънък страничен профил, който когато устройството е изключено, почти се слива със самия дисплей, превръщайки го в едно от най-стилните решения за всеки дом или офис.

Огромен плюс е централната стойка на новите Neo QLED телевизори, която прави позиционирането на тесни повърхности далеч по-лесно. В кутията пък ще намерим още една изненада – дистанционното управление Samsung One Remote, кото прави смарт изживяването още по-добро и работи изключително интуитивно. То е снабдено със соларно зареждане, което работи безотказно дори и с осветлението   от лампите във всекидневната ни, например.

Що се отнася до свързаността - от Samsung са се погрижили да имаме на разположение всеки възможен порт. Освен това Samsung Neo QLED позволява да се види практически всеки детайл с невероятна 4К или 8К резолюция (в зависимост от модела, който изберете), копринено гладки 120 кадъра в секунда и ниско време за реакция от 5.8 ms. Това,  е гаранция, че телевизорът ще се превърне в любимия и на всички геймъри. Новият Neo QLED пристига и с вграден Bluetooth, което прави възможностите за свързване с други устройства и периферия практически безкрайни.

Вътрешността на новите Neo QLED телевизори, обаче, е може би най-важното. Минисветодиодите, които създават магията на дисплея, са с около 40 пъти по-малки в сравнение с с други сравними модели на пазара. Те са подредени в приблизително 800 зони с индивидуално затъмняване, в сравнение със 120-те в предишните телевизори Samsung QLED. Светлината свети през „микрослой“, който я води през квантовите точки, които след това осигуряват цвета. А цветовете на Neo QLED са плътни, наситени, ярки и живи.

Операционната система Tizen на Samsung продължава да бъде най-добрият телевизионен интерфейс и през тази година изгледите са компанията да продължи да я надгражда. Перфектно допълнение към нея пък са функциите Tap View и Multi View. С MultiView спокойно може да отворим до 4 прозореца на екрана, а Tap View функцията позволява споделянето на филми или музика от смартфона на телевизора само с едно докосване.

Резултатът от цялата тази информация и множеството нови технологии и подобрения се вижда още с първото пускане на телевизорите от новата серия Neo QLED. Реакцията на всеки, винаги е „wow!“ И може би нищо не описва по-добре потребителското изживяване, което наистина оставя без дъх зрителите и напълно променя представата за гледането на филми вкъщи като стоене пред „малкия екран“.

Една от версиите с 65-инчов дисплей, която успях да тествам, създава усещането за много по-голям екран, благодарение на Quantum Dot и Quantum HDR технологиите. В комбинация с тях от Samsung използват и специална антирефлекснa технология, която намалява разсейването от светлинни отражения, независимо какъв е ъгълът, от който гледаме. Големият плюс на Neo QLED обаче идва в светли помещения. Яркостта и контрастът, който дисплеят дава, дори и поставен срещу директна слънчева светлина, са без аналог.

С всекидневните задачи новият Neo QLED се справя повече от добре - филми, спорт, игри, сърфиране в мрежата, гледане на стийминг - всичко изглежда страхотно. А това е нещо, което не може да се каже за повечето телевизори на пазара, и е още една област, в която Samsung излизат с едни гърди напред. С тази нова гама Samsung напълно заявява лидерската си позиция за 15-та поредна година на ТВ пазара. Изненадващо дори за самия мен, дисплеят на Neo QLED има още един огромен плюс - новите технологии и мини диодите го правят безспорно най-подходящия телевизор за обработка на снимки и клипове.

Значително надграждане имаме и при звука, който неминуемо ще съпътства перфектната картина. За това се грижи SpaceFit Sound, който анализира обкръжаващата среда в помещението и след това автоматично калибрира звука на телевизора до оптимални настройки. На теория звучи някак странно, но щом веднъж се докоснете до тази екстра, повече няма да може да се разделите с нея (особено ако гледате филми с приказливи и шумни приятели). За геймърите пък тази функция би била безценна.

В заключение може да кажем, че новата серия Neo QLED на Samsung е брилянтна във всяко отношение. Корейската компания за пореден път успява да надмине себе си и да ни предложи телевизор, който обаче по нищо не прилича на конкурентите си - не само като технологии и иновации, но и чисто визуално. Повече информация за Neo QLED може да намерите в официалната страница на Samsung за България. Аз обаче ви препоръчвам бързо да идете до някой магазин от тяхната партньорска мрежа, в който ще може да видите на живо революцията при телевизорите в лицето на новия Neo QLED.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Ерхан

Ерхан

24.09.2021 | 11:25

Пишете отгоре платен репортаж или реклама

Отговори
5 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?