2374
Следвайте ни

Новата 7-а серия Doosan - Ролс-Ройсът на багерите

viber icon

Имаме удоволствието да ви представим напълно новите колесни багери Doosan DX140W-7 и DX160W-7, съвместими с етап V. Тези нови модели „-7“ осигуряват значително по-висока производителност във всяко едно отношение в сравнение с предишното поколение машини - етап IV. Те разполагат с нови функции, улесняващи работата на оператора, подобрен комфорт, увеличени възможности за прикачни работни устройства. Имат нови функции за повишаване на горивната ефективност, продължителността на работата и възвръщаемостта на инвестициите, с акцент върху повишена мощност, здравина и пъргавина.

Новият „асистент“ на оператора

Колесните багери DX140W-7 и DX160W-7 предлагат стандартно новата функция за автоматично спиране при копаене, която  задържа спирачката, когато превозното средство спре напълно, без водачът да стъпва върху спирачния педал.

Управлението с джойстик е нова опция, позволяваща на водача да управлява машината, като използва колелото на джойстика (без да използва волана), в работен и транспортен режим. Системата за изолация на товара (LIS) е друга нова опция, която подобрява комфорта на оператора чрез смекчаване на удара, пренесен в предната част на машината, при придвижване извън пътя по неравен и труден терен.

Нов “тилтротатор” режим

На контролния панел в DX140W-7 и DX160W-7 има нов режим „Tiltrotator Mode“, който може да бъде избран, за да осигури оптимизиран хидравличен поток, спомагайки да се увеличи максимално точността на работата на тилтротатора чрез премахване на обратното налягане.

Друга стандартна нова функция е „Fine Swing“, която свежда до минимум треперенето, което повдигнатите обекти имат в началото или края при люлеещо се движение с багера. Така с плавни движения се увеличава комфортът на оператора и се подобрява безопасността на работниците наблизо, предотвратяват се щети, причинени от падане на обекти от багера.

Кабината на DX140W-7 и DX160W-7 включва стандартно луксозен волан с хромирани спици и лого. Новият дизайн на волана с две спици осигурява повишена видимост на оператора. Кормилната колона също предлага 80 мм телескопична функция, която позволява на оператора да приближи волана до себе си, така че да намери оптималната си позиция за шофиране.

Други нови ключови функции във и около кабината включват:

 • Нов 8-инчов Doosan Smart Touch екран, даващ повече информация чрез 30% по-голям екран
 • DAB аудио (система за свободни разговори и Bluetooth)
 • Старт без ключ (Doosan Smart Key) и дистанционно заключване/отключване на вратата
 • Напълно регулируема седалка с въздушно окачване с отопление (с опция функция за охлаждане)
 • Паралелна система на чистачките и нови дизайнерски педали
 • Подобрен въздушен поток за размразяване и климатизация
 • Централна, високо монтирана стоп светлина (CHMSL)
 • Стандартни 9 x LED светлини за работа
 • Още 4 LED лампи като опция
 • AVM - монитор с 360 ° камери (опция)
 • Ултразвуково откриване на препятствия (опция).

Подобрени възможности за прикачени работни устройства

DX140W-7 и DX160W-7 предлагат подобрено предно движение за ротиращи се инструменти като мулчери, а работният диапазон за шарнирни фронтове също е подобрен. Ходът на цилиндъра на артикулиращата стрела също е увеличен, докато монтажната позиция остава същата. Върху цилиндъра на стрелата сега е добавен заключващ вентил, за да се предотврати неочакваното освобождаване на артикулиращия цилиндър на стрелата при копаене.

DX140W-7 включва стандартно по-тежка противотежест от 2,5 тона, както и за конфигурации с моно- и артикулираща стрела. DX160W-7 е стандартно оборудван с противотежест от 2,5 тона, но може да бъде оборудван и с опция от 3 тона противотежест. Това допринася за по-високите възможности за повдигане и копаене както с DX140W-7, така и с DX160W-7, в сравнение с моделите от предишното поколение. С опционалната 20% по-тежка противотежест DX160W-7 е особено подходящ за работа с по-тежки прикачени устройства като тилтротатори.

Официален представител на Doosan в България е компанията Мегатрон ЕАД. Вече 23 години компанията е безспорен лидер в продажбата, поддръжката и сервизното обслужване на висококачествена земеделска, строителна, горска, голф и градинска техника. През годините успя да спечели доверието на много нови клиенти. Мегатрон разполага с единадесет търговско-сервизни бази и магазини в страната: София, Плевен, Русе, Добрич, Търговище, Пловдив, Стара Загора, Ямбол, Българово, Силистра и Монтана.

Още от категорията

Виж всички

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?